Kanotur i kørestol

En kano og en kørestol. Umiddelbart er det ikke det bedste match, men det var FDF Hvidovre ligeglade med, da de var på sommerlejr.

06. Nov 2018
Rikke Nord

Ved fælles hjælp og med en kæntresikker kano, en speciel redningsvest og en hjulfri kørestol gik kanoturen over al forventning.

FOTO: FDF Hvidovre

Til at starte med var Kenneth, der er leder i FDF Hvidovre, lidt tvivlende. På årets sommerlejr skulle seniorerne på kanotur, men Kenneth, der sidder i kørestol, havde nok tænkt, at det blev uden ham. Han måtte som sædvanlig finde sig en anden funktion som for eksempel proviantchauffør – lige som så mange gange før. Men det var kun indtil han deltog på en messe, hvor han mødte et firma, der havde udviklet pontoner til at sætte på siden af kanoer, så de stort set er umulige at kæntre. 

Specialstol droppet

Med pontoner indkøbt til at sætte på siden af kanoen var det blevet tid til at finde ud af, hvordan Kenneth skulle sidde i kørestolen, fortæller Tor Ottens, der var arrangøren bag kanoturen:

- Egentlig havde vi fået snedkereret en speciel stol, men det viste sig, at så kunne den bagerste i kanoen ikke se noget. Så i stedet tog vi hjulede af kørestolen og placerede den i bunden ad kanoen.

Gåpåmod er det vigtigste

En kæntresikker kano, en speciel redningsvest og en hjulfri kørestol i en kano – nu var det tid til at komme på vandet. Kørestolen blev kørt hen til kanoen, Kenneth blev hjulpet op og på plads, og ikke mindre end otte seniorer og ledere hjalp med at bære ham ud, fortæller Tor, der ikke ligger skjul på, at den allervigtigste faktor bag succesen var Kenneths gåpåmod:

- Når Kenneth vil, så skal det bare kunne lade sig gøre. Vi tænker faktisk ikke over det. Vi gør det bare.

Ny drøm er klar

Og lige netop det, at det falder resten af FDFerne i Hvidovre helt naturligt, at Kenneth selvfølgelig er med på alt fra sommerlejre til Væbnermesterskabet, giver en styrket fællesskabsfølelse hos store som små. 

- Alle, både ledere, seniorer og børn, giver en hånd med. Det er vigtigt at inddrage børnene, for det er ikke kun en lederopgave, forklarer Tor, der allerede har en ny drøm om, hvad Kenneth skal være med til sammen med resten af FDFerne:

- Jeg drømmer om at tage ham med på vandretur til Norge.

Når hele flokken hjælpes ad, går det meget lettere.

FOTO: FDF Hvidovre