Kirkesamarbejde skaber synlighed

Et par gange om året holder FDF Fredensvang deres møder i den lokale kirke. Det er en succes, der skaber synlighed i sognet.

29. Sep 2015
Sara Springborg

Når FDF Fredensvang holder spaghettigudstjeneste i Fredenskirken er forældre og søskende også velkomne.

FOTO: Johanne Lindegaard.

Det summer af liv i Fredenskirkens lokaler. Eftermiddagens spaghettigudstjeneste er netop slut, og rundt ved bordene sidder masser af børn i FDF-skjorter klar til at indtage deres spaghetti.

I FDF Fredensvang har de i flere år samarbejdet med Fredenskirken om spaghettigudstjenester. En gudstjeneste, som finder sted en hverdagsaften klokken 18 og som er målrettet børnefamilier i sognet.

Til FDF-møde i kirken

Cirka tre gange om året er puslingenes og tumlingenes FDF-møde en spaghettigudstjeneste. Her er deres forældre og søskende også inviteret med sammen med resten af sognet. Lederne hjælper med madlavning og borddækning og sørger for de børn, som er afsted uden deres forældre. Kirken står for gudstjenesten og indkøb. 

Synlighed i sognet

Johanne Lindegaard, der til daglig er kredsleder i FDF Fredensvang, er rigtig glad for samarbejdet.

- Det er et samarbejde, der går begge veje. Kirken er vildt glad for vores hjælp og for, at der kommer en masse børn. Omvendt er FDF synlige over for børn i sognet, som ikke er med i FDF endnu, fortæller hun og fortsætter:

- Gudstjenesterne bidrager også til forkyndelsen i kredsen. Det er jo kirkens spidskompetence.

For Nina og Angelina, som er tumlinge i kredsen, er spaghettigudstjenesten en hyggelig tradition.

- Det er nogle gange kedeligt at være i kirke om søndagen, men det her var sjovt, fordi der var en voksen der var klædt ud, fortæller de to piger om aftenens gudstjeneste.

Er det noget for din kreds at prøve?

Vil I prøve at holde tumlingemøde til spaghettigudstjenesten i kirken, så tag kontakt til jeres lokale præst og hør om mulighederne. Rigtig mange kirker holder spaghettigudstjenester, hvor de gerne vil have en masse børn i kirken. 


Nina og Angelina fra FDF Fredensvang synes, det er sjovt at være til spaghettigudstjeneste. For så sker der nemlig noget nyt og sjovt.
FOTO: Johanne Lindegaard.