Krattet flytter til Mørke

Legestationen Krattet fra landslejren flytter til Mørke denne weekend.

13. Jan 2017
Christina Gro Hansen

Foto: Bernt Nielsen

Måske skal sommerlejren i år lægge turen forbi Mørke? Her kan man nemlig fremover finde legestationen Krattet fra FDFs Landslejr 2016. Mørke er i gang med en større byfornyelsesproces under titlen LYS I MØRKE. Projektet løftes af Distriktsrådet, men hele byen er inddraget, heriblandt den lokale FDF-kreds.   

Byfornyelsen skal blandt andet give Byparken en opgradering, og det er her legestationen Krattet fremover skal indbyde store og små til at lege løs.  

– Jeg deltog selv på landslejren, og har oplevet, hvordan Krattet fik store og små til at lege. Jeg glæder mig meget til at opleve, hvordan Krattet kan få legebørn i alle aldre til at genfinde legen. Byparken bliver et sandt legemekka for småbørnsfamilier, siger Jakob Rauff Baungaard, der er medlem af Distriktsrådet i Mørke.  

Et glædeligt gensyn  

FDFerne i Mørke glæder sig meget til gense Krattet og vise legestationen til resten af byen.  

– Vi synes, det er forrygende, at det kan lade sig gøre. Det er takket være et fantastisk samarbejde i byen. På den her måde, vil legen fra Landslejren leve videre i Mørke, siger Ove Højer, der er kredsleder i FDF Mørke.  

Legestationen bliver placeret centralt i byen, dér hvor FDF-kredsen plejer at holde Legens Dag. 

– Vi er glade for at Krattet kan få nyt liv i Mørke og fortsat minde om, at det er vigtigt at give plads til legen, og huske at lege. Og med legestationen Krattet, kan man jo slet ikke lade være, siger FDFs generalsekretær Morten Skrubbeltrang.

 

Krattet bliver nedtaget i denne weekend, og det er planen, at Krattet skal åbne i 1. halvår af 2017.