Samarbejde med kommunen gav nyt kredshus

Efter et langt samarbejde med kommunen, kan kredsen nu flytte ind i nye lokaler.

23. Sep 2015
Mai Christensen

FDF Høje Taastrup har endelig fået en masse plads at boltre sig på. Både udendørs og indendørs.

FOTO: FDF Høje Taastrup

For de fleste kredse er et kredshus en selvfølge. Men ikke for FDF Høje Taastrup. Her har man nemlig de sidste mange år haft til huse i et festlokale uden nogen form for udendørsarealer, som kredsens medlemmer kunne boltre sig på. Men efter et 20 år langt samarbejde med kommunen, er kredsen nu endelig blevet et nyt kredshus rigere med plads til både rafter og bål.   

- Det har været en meget lang proces, som for alvor har taget til her de sidste par år. Nu har vi fået nogle lokaler, som er blevet totalrenoveret. Så vi har reelt fået det, vi gerne ville have: Vi har fået nogle fantastiske lokaler, vildt meget plads, grønne områder, bål og rafter. Vi har det hele!, fortæller Mette Bergmann, der til daglig er kredsleder hos FDF Høje Taastrup.

 

Medlemmerne vælter ind

FDF Høje Taastrup har aldrig haft problemer med at skaffe hverken ledere eller nye børn til kredsen. Men på trods af den store opbakning, har kredsen længe haft svært ved at holde fast på medlemmerne. Det var nemlig svært at motivere lederne og aktivere børnene, når der ikke var ordentlig plads til at lave bål eller at bygge med rafter.  Det betød, at kredsen måtte vinke farvel til medlemmer. En udvikling, der heldigvis er vendt, siden kredsen flyttede ind i de nye lokaler. 

- Vi har fået mange flere børn. Det vælter ind med børn! Der hvor vi var før, holdt vi møder på forskellige dage, men nu holder vi alle møderne den samme dag. Der er sådan en sommerlejrstemning, hver gang vi mødes til FDF, fortæller Mette.

 

Og kredslederen er ikke i tvivl om, hvordan hun skal beskrive resultatet af samarbejdet.

- Det er en drøm, der er gået i opfyldelse, siger hun prompte. 

Mange var mødt op til indvielsen af det nye kredshus.

FOTO: FDF Høje Taastrup