Kredslederhåndbogen - nu som lydbog

Nu kan du lytte til Kredslederhåndbogen på farten.

27. Aug 2020
Marie Snedker

Foto: Thomas Heie Nielsen

En lyttevenlig udgave af Kredslederhåndbogen findes nu på både iTunes og Spotify – og hvor du ellers finder dine podcasts.

Kredslederhåndbogen, der udkom sidste år, er nemlig omformet til podcast-format for at give kredslederne mulighed for at blive klogere på kredslederopgaverne – uden nødvendigvis at skulle åbne bogen.

Spiseligt format

Den lyttevenlige udgave af Kredslederhåndbogen er en fleksibel måde at tænke lederuddannelse og giver andre muligheder end f.eks. video og det traditionelle skrevne medie. Du kan lytte til kapitlerne, når du har tid og lyst – og du kan lytte til dem igen og igen. Lydbogsmediet lægger op til fordybelse, og netop derfor er det også et oplagt medie for uddannelse. Samtidig fungerer det også som inspiration til den travle leder på farten.

Morten Overgaard, som du måske kender som en af stifterne af podcast-serien "MøG – bliv klogere på underholdning", lægger stemme til Kredslederhåndbogen i podcast-format.

- Da vi er en frivillig organisation, hvor mange af vores fantastiske ledere og kredsledere også har en familie, arbejde og eller studie ved siden af, så er jeg ikke i tvivl om, at en ’FDF-bog’ vil være mere spiselig og nemmere at komme igennem som lydbog, siger Morten Overgaard.

Med på podcast-bølgen

Podcasts og lydbøger er ikke nye medier, men har opnået stor popularitet i de seneste år. Det har fået podcast- og lydbogsmiljøet til at blomstre og har givet lydfortællingen en stærk grobund.

- Lydbog- og podcast-udgivelserne er eksploderet, og i FDF kan vi godt forstå hvorfor. Med podcasts og lydbøger kan du lytte til lige det, du synes er spændende. Derfor skal FDF også lave podcasts og lydbøger, for det giver mulighed for at blive klogere på FDF og alt det, der foregår i vores forbund, siger forbundssekretær Simon Fauerskov.

Morten Overgaard er enig. For ham er der ingen tvivl om, at podcast-formatet har potentiale også i kredssammenhæng:

- Lige nu er lydmedier et hit. Vi er en del, som hører podcasts og lydbøger gennem vores hverdag, og FDF er godt på vej til at være en del af disse formater. Hvis en kreds har et fantastisk lejrkoncept, eller en flok gamle FDFere, der ved alt om reb og rafter, så synes jeg, at man skal kaste sig ud i det og prøve det af. Det er en underholdende og let måde at vidensdele, siger Morten Overgaard.

 

Er du mere til det skrevne medie, kan du finde Kredslederhåndbogen og tilhørende øvelser her.