Kurserne er for dyre

Det er så dyrt at tage på kursus, at der er FDFere, der ikke kommer afsted. Derfor stiller en række kredse fra FDF Landsdel 7 forslag om, at hovedbestyrelsen skal overveje, om man kan gøre seniorkurserne billigere. 

20. Nov 2016
Rikke Nord
FOTO: Rieke Poppe

Der er bred enighed om, at kurserne ikke skal forringes, selvom vi kan føle os pressede økonomisk. Flere kommuner fjerner tilskud til kurserne og ifølge Anders Jørgensen fra FDF Aarhus 2, så det er der, vi skal kigge og ikke på prisen på kurserne – for det vil betyde en kvalitetssænkning.

- Vi skal oplyse kommunerne om, hvad det er, vi gør, siger han.

Tilskud er hårdt arbejde

Flere giver udtryk for, at vi i stedet skal arbejde hårdere og mere målrettet for at få øget støtte fra kommuner, kirker og lignende.

- Det kræver hårdt arbejde at få tilskud, og det arbejde skal vi tage på os, forklarer Anette Schjødt Thorsen.

Også Ulla Visbech, der til dagligt er chef for pædagogik og undervisning i Esbjerg Kommune, opfordrer til, at vi tager arbejdet på os og prioriterer at deltage i samråd med videre ud i kommunerne.

- Især idrætsforeningerne er gode til at deltage. Det skal vi også være, mener hun.

Vi skal tage ansvar sammen

Fra talerstolen udtrykker talerne anderkendelse af, at hovedbestyrelsen gør et stort stykke arbejde for at arrangere gode og brugbare kurser – både til seniorer og andre aldersgrupper. Realiteten er dog bare stadig, at vi har medlemmer, der på grund af økonomien ikke kommer afsted.

I forlængelse af lørdagens debat om medlemmer i udsatte positioner, påpeger Tine Anker Jørgensen fra FDF Fredericia Vejlby, at vi ikke skal sætte prisen ned, men at vi i stedet skal gøre en indsats for, at medlemmer i udsatte positioner også kommer af sted.

- Vi har som FDF et fælles ansvar for, at alle kredse har lige muligheder, siger hun.

Forslaget faldt, men opfordringen om at styrke indsatsen for tilskud og støtte ude i kredsene er givet videre.