Kursus på fast formel: Det får de unge til at vokse

I FDF Storvorde-Sejlflod er lederne ikke i tvivl om, at de unge får noget helt unikt ud af at tage på kursus. Kredsen har derfor en helt fast formel for, hvordan de gør, når de unge vil af sted på kursus. Det er alt andet end besværligt, lyder det.

29. Feb 2020
Mia Fanefjord Hansen

Når FDFere landet over hvert forår og efterår drager afsted på kurser, er det med unge fra FDF Storvorde-Sejlflod som en fast del af deltagerlisterne. Kredsen har en lang tradition for at sende de unge på kursus og en helt fast procedure, som gør det alt andet end besværligt at få de unge af sted. En procedure, der både er med til at sikre deltagelsen og lette det administrative arbejde for kredsen.

- Der er en helt fast formel for, hvordan vi gør det, siger kredsleder Hanne Bak Villadsen.

Hun fortæller, hvordan kredsen har lavet et dokument, som sendes ud til unge, når de tilmelder sig. Her er al formalia omkring økonomi og kørsel oplyst. Med formaliteterne sat i system kræver det ikke andet af kredsledelsen end et opslag i de unges facebookgruppe og en opdatering af dokumentet, der allerede ligger klar.

- Jeg oplever det slet ikke som besværligt at sende unge afsted på kursus. Når først de er godkendt i Flextilmeld, kører resten af sig selv, for jeg har et brev liggende, som vi bruger hver gang. Det er bare at rette det til, tjekke prisen på det kursus, de unge har tilmeldt sig – og til sidst sende brevet til de unge selv og kassereren.

Lederne har selv været af sted

Den nordjyske kreds holder fast i, at kurser er en fast del af det at blive voksen i FDF. Det sker både, fordi lederne i FDF Storvorde-Sejlflod har oplevet på egen krop, hvordan kursusoplevelser bider sig fast og bliver til minder – og hvordan selvsamme kurser er med til at få de unge til at vokse.

- For mig har kurserne givet et utroligt godt sammenhold, rigtig fede oplevelser og en masse inspiration. Jeg kan stadig i dag trække på nogle af de ting, jeg lærte på seniorkursus – selv om det er 25 år siden, jeg sidst var afsted, siger lederen og understreger, at kredsen får glade, engagerede unge ved at give muligheden for at tage på kursus.

- Det er noget er det, vi gerne vil give de unge mennesker for at fastholde dem.

Det giver samtidig en masse tilbage til kredsen, når de unge vender hjem igen mange oplevelser rigere.

- De kommer hjem med nye ideer. De assistenter, vi har ved tumlingene, ryster altid lege ud af ærmet – og det er i høj grad pga. kurserne, afslutter Hanne Bak Villadsen.

Nedenfor kan du finde FDF Storvorde-Sejlflods brev til deltagerne.

Det er muligt at tilmelde sig påskens seniorkurser på Vork og Sletten frem til 4. marts, mens tilmeldingen til seniorvæbnerkurserne på Hardsyssel Efterskole og Kongeådalens Efterskole er åben frem til 16. marts. Gå til tilmelingen nedenfor.