>>Der vidste jeg, at jeg var havnet det rigtige sted<<

Springet fra kreds til landsdelsledelse kan virke skræmmende, men ifølge Henrik Christensen fra FDF Landsdel 5 er det det hele værd. 

08. Dec 2015
Mai Christensen

Henrik Christensen fra FDF Gråsten er i dag glad for, at han blev en del af landsdelsledelsen.

En sløv søndag i foråret sidder en bekymret Henrik Christensen klar til at møde resten af landsdelsledelsen i FDF Landsdel 5. Den 38-årige sønderjyde fra FDF Gråsten er ny i landsdelsledelsen og skal for første gang være med til at arrangere et stort arrangement. Men efter 45 minutter er Henrik Christensens bekymringer forduftet som dug for solen. Al planlægningen er nemlig overstået.

- Der vidste jeg, at jeg var havnet det rigtige sted med de helt rigtige personer, fortæller Henrik Christensen.

Vilde ideer på banen

FDFer til benet. Det er Henrik Christensen om nogen. Siden 1981 har sønderjyden slået sine folder i FDF Gråsten, hvor han stadig den dag i dag er leder. Men på trods af det tætte forhold til kredsen, valgte Henrik Christensen at stoppe i kredsledelsen, da han blev valgt til landsdelsledelsen i FDF Landsdel 5. Et valg, der ifølge Henrik Christensen er med til at sikre et aldersskifte i kredsen og samtidig udfordre ham selv.

- Det er vel også sundt for en enhver kreds, at der kommer andre kræfter til kredsledelsen. At lave arbejdet i FDF Landsdel 5 i stedet for kredsarbejde udfordrer mig på en helt ny måde. Det er fedt at tænke stort og have muligheden for at kunne udfolde sine vildeste ideer, siger han.  

Kuldegysninger og fede oplevelser

Det er netop muligheden for at være med fra tankerne bare er nogle ideer på tegnebrættet, til planlægningen går i gang og udførslen løber af stablen, der ifølge Henrik Christensen gør arbejdet i landsdelsledelsen til noget helt specielt. At kunne gøre en forskel for børn og voksne ude i kredsene er nemlig noget, der giver sønderjyden kuldegysninger.  

- Jeg får kuldegysninger, når jeg har brugt lang tid på at planlægge noget fedt, som kredsene bare kan deltage i. Så kan de give deres børn en fed oplevelse, uden det kræver store lederressourcer. Tiltag som kredsene ikke selv har mulighed for at afvikle på grund af økonomi, lederkræfter, medlemstal eller lignende. Det tænker jeg, er landsdelsledelsens fornemste opgave. 

Mulighed for at blive klogere

Det er ikke bare muligheden for at hjælpe andre, der gør, at Henrik Christensen ikke tøver, når man spørger ham, om han er glad for sin beslutning. Han har nemlig lært nye sider af sig selv at kende, samtidig med, at han langsomt er begyndt at se FDF på en helt ny måde.

-Jeg mener selv, at mine kompetencer omkring planlægning, kommunikation, ledelse og relationer er blevet styrket og kraftigt udbygget, efter jeg blev medlem af landsdelsledelsen i FDF Landsdel 5. Hvor man før tit selv tog en beslutning er det en kæmpe fordel, at vi i landsdelsledelsen vender tingene i gruppen, fortæller Henrik Christensen.