Leg ligger mig meget på sinde

Med godt to år til, at vi næste gang samles på Sletten, er nedtællingen til FDF Landslejr 2021 for alvor i gang. Her fortæller landslejrchef Anna Buur Vistesen fra FDF K 26 Husum om visioner, landslejrminder og de første skridt mod planlægningen af FDFs største arrangement.

07. May 2019
Maria Mølholm
Anna Buur Vistesen står i spidsen for FDF Landslejr 2021.

Hvordan håber du, at FDF Landslejr 2021 bliver?

-Landslejren giver børn, unge og voksne muligheden for at lærer nye mennesker at kende, og skabe nye relationer. Jeg synes, at vores samfund er god til at skabe online venskaber, men at vi i FDF kan skabe venskaber uden for den digitale verden. Det må vi gerne være stolte af - uden at sige, at det andet er forkert. Når man bringer så mange mennesker sammen, håber jeg, at gamle venskaber mødes, og nye gror.

Hvad er dine visioner?

-Min vision er, at jeg sammen med et stærkt landslejrudvalg (LLU) kan skabe en god retning for FDF. Jeg synes, der var rigtig gode linjer sidste gang i forhold til at bruge det, som landsforbundet allerede koncentrerede sig om, eksempelvis leg fra vores ambition. Det er mit ønske, at hvad end man er barn, ung, leder eller instruktør kan se landslejrudvalget og landsforbundet i et. At man ikke ser to særskiltet satellitter, men to deleudvalg, der arbejder godt sammen.

Hvordan tænker du, at legen kommer til at spille ind?

-Der er ingen tvivl om, at leg ligger mig meget på sinde. Jeg har i efteråret 2018 på vegne af FDF været med til at opstarte Danmarks første lege-tænketank. Jeg tør godt love, at legen ikke bliver gemt væk, men om det bliver det overordnede tema, må LLU og Hovedbestyrelsen (HB) være med til at beslutte. Uanset hvilket tema vi vælger, vil leg være en stor del af landslejren - sammen med de andre dele i ambitionen.

Hvilket Landslejrminde er dit bedste?

-Et af de bedste var på landslejren i 2011. Her sad jeg i programudvalget, og følelsen af at have været med til at planlægge noget i over et år, som så går op i en højere enhed, var en fed følelse.

-Et andet rigtig godt minde var på FDF Landslejr 2001. Jeg har været 14-15 år. Jeg var en af den eneste unge, som var med til at nedrive kredslejrpladsen. Det regnede, og det var så svært at få bundet knobene op af alt det pionering der havde stået så lang tid. Da vi var færdige, og jeg krøb ned i min sovepose, havde jeg følelsen af, at jeg kunne meget mere end jeg selv troede.

Hvad håber du, at temaet kommer til at være?

-Jeg kan ikke sige noget i en overordnet ramme endnu, da vi først lige er begyndt at planlægge. Udvalget mødtes første gang den første weekend i marts 2019. At vælge et begreb som overordnet ramme, ser jeg som en stor frihed for mange af de velstrukturerede enheder, der er i løbet af en landslejr. I stedet for at binde sig til en historie til at starte med, så hellere binde sig til eksempelvis leg, natur eller relationer. Det giver en frihed i planlægningsprocessen.

Om Anna…

Navn: Anna Buur Vistesen

Alder: 32
Antal år i FDF: Medlem siden 1992, men var på sin første sommerlejr allerede, da hun var 10 måneder

Ansatte år i FDF: Seks år

Kreds: FDF K 26 Husum

Stilling i FDF: Forbundssekretær i FDF Landsdel 7 og 8