Seniorfolkemødet gav indblik i FDFs mange muligheder

Alle seniorer på landslejren har deltaget i et folkemøde, hvor de blev inspireret til at søge indflydelse i og udenfor FDF.

13. Jul 2022
Niklas Vinther Jakobsen, pressecenter på FDF Landslejr 2022

Foto: Mads Strøjer Rasmussen

Alle landslejrens seniorer har deltaget i et særligt tilrettelagt seniorfolkemøde, hvor de er blevet inspireret til ansvarlighed og til at søge medindflydelse. Seniorfolkemødet er arrangeret som et led i FDFs ambition om at skabe ansvarlige, demokratiske og deltagende medborgere.

Emma Sofia Jansen har stået i spidsen for seniorfolkemødet, og gennem hele planlægningen har hun særligt arbejdet på at gøre det nationale FDF konkret og folde det ud for seniorerne.

-Vi har arrangeret seniorfolkemødet på landslejren for at få FDF ned i øjenhøjde for seniorerne. Især udvalgsarbejdet og hovedbestyrelsens opgaver har vi prøvet at formidle, så de får blod på tanden til at engagere sig, siger hun.

Seniorfolkemødet var sammensat af 20 forskellige stande, taler fra scenen og en paneldebat. Og udover lejrens seniorer var der deltagelse fra en række borgmestre og lokalpolitikere samt et enkelt folketingsmedlem, som alle viste stor interesse i FDFs arbejde med børn og unge.

Brug FDF, skab FDF, husk FDF

Folkemødet blev åbnet med en tale fra Rasmus Agergaard Pedersen, FDFs generalsekretær, som lagde vægt på, at de unge skal bruge, skabe og huske FDF. Uanset om man flytter til en anden by for at studere, flytter efter et nyt job eller får børn, er der altid et fællesskab i nærheden.

- Jeg har tre budskaber til jer fra min stol: Brug FDF, skab FDF og husk FDF. Det handler grundlæggende om, at børn og unge mødes i FDF, fordi der er nogle voksne som siger: Vi vil gerne lave noget for børn og unge - ikke kun for os selv, for grundlæggende vil vi godt de børn og unge, som er her. Dét er den tilgang, FDF planlægger alting efter, siger han.

Efterfølgende mindede han alle seniorerne om, at FDF har et væld af tilbud, som på forskellige måder kan give ny inspiration, sunde udfordringer og et fastere ståsted i verden.

- Når man er ung, lærer man, hvor der er plads til, at man kan høre til. I ungdomstiden finder man sit ståsted. I FDF kan I bruge de voksne til at grine med og græde med, til at stille spørgsmål og til at blive udfordret. I skal skabe FDF sammen med andre omkring jer. Brug jeres mod. Tag på FDFs efterskoler, højskoler og seniorkurser, selvom det kan føles langt væk og svært, siger Rasmus Agergaard Petersen.

Det er første gang, at der har været afholdt et seniorfolkemøde i forbindelse med FDFs landslejr.