Landslejrens tema er mod

Landslejrudvalget løfter sløret for temaet på FDF Landslejr 2021.

19. Mar 2020

Foto: Henrik Barfoed Larsen

Vi er alle modige – men vi er helt sikkert modige på hver vores måde. Temaet på FDF Landslejr 2021 er ”mod” og vil blive udfoldet i et fantasifuldt univers, som vi alle vil være en del af, når vi mødes på landslejr.

I FDF opbygger vi mod i hinanden

FDF-ledere rundt i hele landet er verdensmestre i at opbygge ”mod” i andre mennesker. Til FDF-møder hver uge skaber de på helt naturlig vis trygge rammer, hvor man som barn og ung kan udfordre sig selv og hinanden. Lederne har blik for modet i børn og i deres medledere - de ser, hvem der har mod til hvad, og hvem der har brug for en støttende hånd, en omfavnende snak eller et lille puf, for at kunne overvinde en udfordring.

Landslejrchef Simon Stagis glæder sig til at se modet folde sig ud i mange former på landslejren.

- Det der udfordrer os og kræver et mod i os mennesker er forskelligt – nogle må tage mod til sig, når tre-metervippen skal bestiges i svømmehallen, og andre må finde modet frem til at sætte ord på det, der kan være svært at tale om. I landslejrudvalget glæder vi os til at udfolde, hvad mod er – sammen med ledere og børn i hele landet, fortæller han. 

På vej mod et ståsted

Simon Stagis har sammen med de ni andre FDFere i landslejrudvalget længe arbejdet med at lægge en række grundsten for landslejren.

- Det kræver mod at være nysgerrig på livet – at se sig selv og verden i øjnene. Gennem hele vores liv må vi have mod til at udforske, udfordre og udfolde vores ståsted, fortæller Simon Stagis, som fortsætter:

- Og det mod tror jeg på kan boble frem inde i os selv, eller vi kan få det fra hinanden, når vi sammen træder ud på usikker grund eller ind i ukendt land.

Fantasifuld temaramme

I tiden frem mod landslejr og på selve lejren vil et fantasifuldt univers åbne sig, som ledere og børn kan stemple ind i på den måde, de selv ønsker det. En legende og kreativ temafortælling på en sommerlejr kan for børn og unge være med til at åbne ”mod” og andre store begreber op. Derfor udvikles der i disse måneder en temaramme, som vi alle kan være en del af, og hvor vi sammen kan lege med temaet ”mod”.