Landsmødet har vedtaget en modernisering af skjoldet

Efter ivrig debat med mange perspektiver fra landsmødesalen, blev en modernisering af FDF-skjoldet vedtaget.

18. Nov 2018
Birgitte Troldtoft

Skjoldet er udarbejdet af frivillige FDFere på baggrund af hovedbestyrelsens forslag.

Landsmødet havde to forslag til nye skjold på dagsordenen søndag. Punkterne blev behandlet samlet. Jonas Kolby, som repræsentant for forslaget fra HB, og Jesper Nord, som repræsentant for forslaget fra FDF K 9, FDF Kolding 2, FDF Vesterbro og FDF K 27 Lundehus Sogn, begrundede hver især deres forslag til nyt skjold. 

Ingen af parterne ser det som et nyt skjold, men som en respektfuld opdatering af skjoldet. 

Herefter startede en længere talerække i gang, hvor både følelser, praktik, æstetik og miljømæssige hensyn blev brugt som argumenter for og imod ændringer af det nuværende skjold. Et tredje skjold blev præsenteret, men ikke vedtaget. 

Afstemningen var meget tæt, med 198 stemmer for forslaget fra FDF K 9, FDF Kolding 2, FDF Vesterbro og FDF K 27 Lundehus Sogn og 144 stemmer imod. 

Et samlet forbund

Efter afstemningen gik Jonas Kolby på talerstolen igen og takkede for en debat, der har vækket mange følelser, men været både god og værdig. 

- Det vigtige er én sammenhængende grafisk profil. Det har vi fået i dag. Jeg håber at dem, der ikke fik det som de ville have det, alligevel kan se sig selv i det vedtagne skjold. HB vil gøre sit til, at det bliver et godt samlet grafisk udtryk, afsluttede formanden.

Forinden havde hovedbestyrelsen og forslagsstillerne bag punkt 14 ny grafisk profil præsenteret et fælles ændringsforslag, der var blevet vedtaget.