Landsorkesteret startede sæsonen for fuldt blæs

Det handler om langt mere end musik, når FDFs landsorkester mødes til Landsorkestersamling.

06. Oct 2020
Mia Fanefjord Hansen

Der blev spillet for fuld udblæsning, da FDFs landsorkester mødtes til Landsorkestersamling i slutningen af september for at skyde sæsonen godt i gang. En spændende sæson, som oprindeligt skulle være kulmineret med landslejren næste sommer. På trods af landslejrens udskydelse til 2022 tidligere på efteråret valgte landsorkesteret at holde fast og gennemføre arrangementet.

For når landsorkesteret – som samler musikalske talenter fra alle landets FDF-orkestre – mødes til samlinger i løbet af året, handler det om meget mere end at øve musik.

- I landsorkesteret mødes vi ikke kun for at øve til en koncert. Vi samler på gode oplevelser og dyrker fællesskabet omkring musikken i FDF, fortæller Marie Snedker, som er kursusleder for FDFs landsorkester.

Oplevelser sammen

I løbet af arrangementet blev der således både tid til musik, fællesskab og bålhygge – alt sammen afviklet inden for corona-retningslinjerne. Der blev spillet med ekstra god afstand, hygiejne og rengøring havde stort fokus, og buffeten var erstattet af servering fra landsorkesterets trofaste køkkenhold.

- Jeg er så glad for, at vi kunne gennemføre, fortæller Marie Snedker og fortsætter:

- De unge i landsorkesteret oplever, at alt omkring dem bliver aflyst, og her var der noget, vi kunne gennemføre, hvor vi kunne få en god oplevelse sammen.

Der blev spillet med ekstra god afstand til landsorkesterets samling i september.