Flere nye ledere hos FDF Hjallerup

Efter en rundringningblev FDF Hjallerup tre nye ledere rigere. De vil nemlig ikke se stille til, atkredsen mangler ledere.

10. Sep 2015
Mai Christensen

Hos FDF Hjallerup har man slået puslinge og numlinge sammen til ét hold for at skaffe flere ledere.

FOTO: FDF Hjallerup

Ledermangel er ikke noget nyt problem i FDF. Et problem man også kender alt til i FDF Hjallerup. Men efter et samarbejde med landsdelens forbundssekretær og en rundringning var tre nye ledere i hus. Kredsen ville nemlig ikke hvile på laurbærrene, og lade de gamle ledere løbe hurtigere. Der skulle nye ledere til.

- Vi endte med at holde en brainstorm på mulige personer, som vi mente skulle spørges, om de ville være ledere i den nye sæson. Vi endte op med en liste på cirka 12 navne, fortæller Bjarne Svendsen, der er kredsleder i FDF Hjallerup.

Problemet hos FDF Hjallerup er langt fra nyt. Efter en turbulent sæson med alt for få hænder og et farvel til en initiativrig leder, var det slut med at se stille til. Der skulle ske noget for, at FDF Hjallerup fortsat kunne leve op til FDFs ambition om at give børn og unge et frirum, hvor ledere skaber oplevelser og giver glæde videre til børn og unge.

-Jeg konstaterede i januar, at der ville opstå et akutbehov for nye hænder, når vi skulle starte den nye sæson op. Så et eller andet måtte gøres, hvis vi skulle få enderne til at hænge sammen, fortæller Bjarne Svendsen. 


FDF på en ny måde

På trods af, at det er lykkedes FDF Hjallerup at lokke nye ledere til, er der dog stadig brug for flere hænder. Det viste sig blandt andet ved, at kredsen pludselig stod uden ledere til deres puslinge. Derfor har kredsen også været nødt til at nytænke deres måde at lave møde puslingemøder på, forklarer Bjarne Svendsen.

- En af de personer, som var blevet spurgt, ville gerne hjælpe, når hendes egne børn blev gamle nok. Så i stedet for at vente på det, blev vi enige om at flytte aldersgrænsen og starte et kombineret numlinge-/puslinge-hold. 

Men det er ikke bare holdet, der er nyt. Måden man holder møderne på er heller ikke helt, som man ellers kender den. Børnene kommer nemlig ikke alene, og det kan forhåbentlig være med til at udvide lederflokken på sigt.

- Betingelserne for komme til disse møder er, at børnene har mindst én af deres forældre med. Vi håber det giver os mulighed for at etablere nogle nye kontakter til forældre, som senere kan indgå i lederflokken, fortæller Bjarne Svendsen

Hos FDF Hjallerup hilser man de nye ledere velkommen, men håber at kunne skaffe endnu flere. Her ses kredsen til Harry Potter Dag.

FOTO: FDF Hjallerup