Ledere skal samarbejde om udviklingsmål og strategi til Lederklubben LIVE

13. november mødes ledere fra hele FDF for at samarbejde om FDFs udviklingsmål og strategi for i fællesskab blive klogere på, hvordan vi sammen kan give flere børn og unge et ståsted. 

01. Oct 2021
Mia Fanefjord Hansen

Foto: Magnus Dahl Jensen

Det vil spire og boble med gode idéer, når ledere fra hele landet 13. november mødes på Dalum Landbrugsskole til Lederklubben LIVE. Her skal vi i fællesskab arbejde med udviklingsmålene under den strategi, som FDFs kredse vedtog på landsmødet: Sammen giver vi flere børn og unge et ståsted.

- Lederklubben LIVE er en god mulig for den enkelte leder til at være med til at arbejde med strategien og udviklingsmålene. Der er både plads og rum for dem, der endnu ikke har taget hul på det ude i kredsen, men også de, der allerede er i gang, kan få noget nyt med hjem – samtidig med at de bidrager med input til andre ledere, siger næstformand i FDF Kim Koch Rasmussen.

Kredse løfter med

Når ledere fra mange forskellige kredse er med til Lederklubben LIVE, kan vi hjælpe hinanden i gang eller videre i arbejdet med udviklingsmålene om at tiltrække og fastholde medlemmer, fortælle FDF samt bidrage til flere nye kredse rundt om i landet. Kredsene er for børn og unge indgangen til FDFs fællesskab, som vi med strategien har sat os for, at flere skal have mulighed for at blive en del af. Og det er helt afgørende, at den opgave løftes i fællesskab – på tværs af kredse, landsdele og landsforbund. 

- Vi kan kun opnå vores strategi om at give flere børn og unge et ståsted, hvis vi gør det sammen. Lederklubben LIVE giver mulighed for, at vi her på bagkant af de mange udfordringer, coronaen har givet os, kan mødes fysisk og sammen arbejde med de udviklingsmål, der følger med strategien, siger Kim Koch Rasmussen.

Et legende program

Lederklubben LIVE er et helt nyt arrangement i FDF, som erstatter den tidligere Midtvejsdebat, der traditionelt har været afholdt halvvejs mellem to landsmøder. I et legende og aktivt program skal ledere både bidrage med egne erfaringer og suge til sig af andres viden og gode ideer.

  • På mere end ti kursusmoduler vil ledere møde engagerede instruktører, der deler ud af egen viden om specifikke emner: Hvordan tiltrækker vi flere puslinge? Hvad er den gode historiefortælling? Hvordan kan familiearbejde være en vej til mere FDF? Kursusmodulerne giver ledere en konkret viden, der kan omsættes til handling i kredsen.
     
  • I 20 samtalesaloner kan ledere lytte til andres værdifulde erfaringer fra kredsarbejdet og samtidig dele ud af egne. Ledere giver og får inspiration, former ideer sammen og eksperimenterer med nye tanker.
     
  • markedspladsen vil det summe af liv og leg. Her kan ledere gå rundt mellem et væld af interaktive boder, dele tanker på refleksionsøer, prøve legestationer og slå sig ned i loungeområder til en god snak for at samle op på dagens indtryk.

Mange moduler og programpunkter er på plads, og flere kommer stadig til. Følg med i tilblivelsen af programmet her.

Alles bidrag er vigtige

Den enkelte leder har således en aktiv rolle i programmet – og vil med sin deltagelse både give værdifulde erfaringer videre til andre og få nye ideer med hjem til egen kreds – en videndeling der er helt essentiel, når strategien nu og de næste år skal ud at leve i kredsene.

- Hele Hovedbestyrelsen glæder sig til at møde en forhåbentlig masse ledere fra forskellige kredse og sammen være med til at sætte handlinger bag de ord, vi vedtog på landsmødet i november, siger næstformand Kim Koch Rasmussen.

 

Herunder kan du se et glimt af Dalum Landbrugsskole lidt uden for Odense og høre forbundssekretær Stine Nielsen fortælle om Lederklubben LIVE.