Test ny udgave af legedatabasen.dk 

 FDFs legeudvalg har lagt en ny version af Legedatabasen.

20. Dec 2016
Christina Gro 

Legedatabasen har eksisteret siden 2001 og er FDFs store samling af lege. FDFs legeudvalg har siden foråret arbejdet på en ny udgave af Legedatabasen, der nu ligger i livetest, så du kan afprøve den. 

 – I FDFs legeudvalg har vi sat os for at grave ned i og forstå, hvad FDFs legedatabase egentligt er, og hvordan den kan gøres bedre. Vi er nået frem til, at Legedatabasen er FDFs primære inspirationsside til regelstyret leg, og den er gratis og åben for alle, siger formand for udvalget Peter Randorff Larsen. 

Derfor har det blandt andet været vigtig for udvalget, at databasen er let at tilgå og søge i.

– Vi synes ikke, søgefunktionen har været tilfredsstillende i forhold til de krav, der er til søgemaskiner i dag, siger han.  

En del af et gennemgribende projekt

Men det er ikke kun den visuelle præsentation, der er arbejdet med. Udvalget har også været i gang med et mere grundlæggende oprydningsarbejde.

 – FDF har en database, der skal signalere kvalitet frem for kvantitet.Vi startede med en oprydning for at give os selv et overblik over, hvad der findes på legedatabasen. Sådan en oprydning ligner en klassisk depotoprydning: Hvis man skal have overblik, skal man fjerne rodet. Vi har i den forbindelse fjernet en del lege, omskrevet og generelt prøvet at skære ind til benet på Legedatabasen. Derudover har vi skåret ned på antallet af kategorier, opdateret legenes filtrer samt arbejdet med Legedatabasens visuelle udtryk. Vi elsker Legedatabasen, og kan se et stort potentiale i at gøre den bedre, siger Peter Randorff Larsen.  

Hele projektet er gennemført af frivillige, lige fra at sortere og kategorisere legene til at tage billeder og kode søgemaskinen.  

Den opdaterede legedatabase er nu i livetest på www.Legedatabasen.dk - ris og ros kan sendes til Leg@FDF.dk. Livetesten slutter 31. januar. Herefter vil FDF på baggrund af tilbagemeldingerne vurdere, om det nye visuelle udtryk skal integreres på FDF.dk.