Nødhjælp nytter

Line Hansen er indsamlingsleder i næste års Sogneindsamling. I den forbindelse besøgte hun i sidste uge Malawi.

27. Nov 2015
Christina Gro Hansen

Line Hansen, kredsleder i FDF Aalborg 12, er netop kommet hjem efter en uge i Malawi i Afrika.  

Line er indsamlingsleder i Sogneindsamlingen den 13. marts næste år, som Folkekirkens Nødhjælp står bag, og det var netop en tur for indsamlingsledere, hun tog del i. Målet var at besøge en række af de projekter Folkekirkens Nødhjælp har sat i gang i landet.  

Landet og rejsen har gjort stort indtryk på den unge nordjyde.

– Det var varmt og flot. Man vidste, det var fattigt, men det var helt ekstremt fattigt. Der var familier, der end ikke havde borde eller stole, og kvinder, der prostituerer sig for at kunne give sine børn mad. Det er så stor en kontrast til vores liv, fortæller Line.

Men selv om besøget tegnede et portræt af et fattigt land, rejste Line hjem med et optimistisk syn på landets fremtid. 

– Mange malawianere har håb for fremtiden. De viser en glæde, og har de oplevet en fremgang, vil de gerne vise det. De har stolthed og gåpåmod. Projekterne virker, og Folkekirkens Nødhjælps partnere er virkelig ildsjæle, der vil forandringer for landet, fortæller Line.


Fantastiske ildsjæle

En af de malawianske ildsjæle var forstanderen på Chisomo Children’s Club, et børnehjem for gadebørn.  

– Chisomo var et godt sted at være, og der var fokus på at give børnene ressourcer og færdigheder, så de kan klare sig som voksne. De voksne var vejledende og støttende, og der var plads til leg. Da vi kom var forstanderen på vej i den modsatte retning med en bilfuld børn, det skulle spille fodbold mod andre børn i samme situation. Det var trygt, siger Line.  

Line Hansen har været indsamlingsleder i sogneindsamlingen siden 2013, men rejsen har givet ny gejst og inspiration.

 

– Jeg har fået mere blod på tanden, og vil gøre mere ud af sogneindsamlingen i mit sogn, og glæder mig til at fortælle andre om mine oplevelser. Nødhjælp hjælper, slår hun fast. 

Hjemme igen, har turen inviteret til eftertanke hos Line, for vi har det virkelig godt i Danmark, og hvordan får man så danske børn til at forstå, hvor lidt andre har.

– Vi har nogle børn, der ikke ved hvor privilegerede, de er. Men vi kan fortælle, at når de får fredagsslik, så for børn i Malawi måske en lille portion majsgrød, hvis de er heldige. Jeg vil helt sikkert opfordre vores FDFere til at deltage i sogneindsamling -  her kan de faktisk gøre en forskel, siger Line.