En formand takker af

Weekendens landsmøde var også et farvel til Jonas Kolby Laub Kristiansen som formand for FDF.

15. Nov 2020
Mia Fanefjord Hansen og Ida Sofie Kristensen 

Det var en tydelig rørt Jonas Kolby Laub Kristiansen, der ved landsmødets afslutning trådte ned fra scenen – og af som formand – efter rosende ord og taler fra både landets frivillige og hovedbestyrelsens medlemmer. Med sine i alt otte år i formandsstolen har Jonas Kolby Laub Kristiansen gjort en stor indsats for FDF.

Med Jonas Kolby som formand har FDF blandt andet fået sin ambition om at give børn og unge et ståsted at møde verden fra. Det er denne ambition, der siden vedtagelsen i 2014 har dannet afsættet for FDFs arbejde og som også udgør fundamentet for den nye strategiske satsning på flere kredse, som landsmødet vedtog lørdag formiddag.

Daværende næstformand Dorte Fog understregede den store betydning af den udvikling, de resultater og det sprog for FDFs arbejde, som Jonas Kolby har været med til at give fodfæste i forbundet:

- Det afgørende er, at der er sat en dagsorden, hvor vi tør tale om de store spørgsmål i livet, samtidig med at vi er i øjenhøjde med børn og unge. Så når Caroline på 19 år fra ’Den Store Bagedyst’ siger de helt rigtige ting om FDF foran én million mennesker på landsdækkende TV, så tænker jeg: Tak Jonas! sagde Dorte Fog.

Den afgående formand udtrykte slutteligt sin store tillid til den kommende hovedbestyrelse og dennes arbejde for forbundet i fremtiden:

- FDF er i gode hænder med den nye hovedbestyrelse. Tak for tilliden i de sidste otte år. Pas godt på FDF, afsluttede han.