FDF får et mærkeudvalg 

Et stående mærkeudvalg i FDF er nu en realitet efter Landsmødet lørdag eftermiddag vedtog forslaget, der blev stillet af FDF Århus 14, FDF Svenstrup og FDF Vejrumbro. Ordlyden blev dog en smule anderledes som følge af et ændringsforslag, hovedbestyrelsen stillede. 

15. Nov 2020
Cecilie Kruse og Sebastian Faber

Landsmødet har vedtaget, at der skal nedsættes et mærkeudvalg, som fremadrettet skal arbejde med opdatering af mærkerne.

Jonathan Engrob Hjul Adamsen fra FDF Vejrumbro motiverede forslaget om et stående mærkeudvalg. På opfordring lød det, at vi i FDF har brug for et mærkeudvalg, der løbende kan udvikle og opdatere mærkerne. 

Anne Katrine Sylvest fra Hovedbestyrelsen gik på talerstolen og stillede et ændringsforslag med ordlyden: 

FDFs Hovedbestyrelse nedsætter et mærkeudvalg på lige fod med forbundets øvrige udvalg. Udvalget skal løbende arbejde med at opdatere og vedligeholde mærkebeskrivelserne med udgangspunkt i FDFs mærkefilosofi. 

- Mærkefilosofien hænger sammen med mærkerne, fortalte Anne Katrine Sylvest fra talerstolen.  

- Nu er det tid til, at vi får ro om vores mærkesystem og ser fremad. Det kræver en snak i kredsen om, hvordan mærkerne kan fungere i den enkelte kreds. Det er ikke nu, vi skal ændre strukturen. Det er set under Corona, at kredsene kan lave et mærke. Det er set med “Sammen hver for sig mærket”, fortalte Jens Arffmann. 

Der var bred enighed om at give mærkeudvalget frie hænder til, hvad udvalget præcise gøremål er. Hvis man har forslag til nye mærker, så vil det blive muligt at henvende sig til det kommende mærkeudvalg. 

Hovedbestyrelsesmedlem Lene Thanild Schøier sagde, at der på et tidspunkt skal ske en evaluering af mærkerne, men da de først er lanceret i august i år, er det tidspunkt ikke nu. Det vil ganske enkelt være for tidligt.

Forslaget om supplerende mærker blev debatteret søndag formiddag. Forslaget faldt dog.