FDFer i menighedsrådet sikrer kirke for børn og unge

Jens Kristian Eriksen fra FDF Thisted 1 har været medlem af menighedsrådet i 16 år.

26. Apr 2016
Mai Christensen

Der er ofte børne- og familiegudstjenester for  FDFere og andre børn i Thisted Kirke. 

FOTO: Leif Gro

Når der til efteråret er menighedsrådsvalg landet over, vil der i de fleste sogne være FDFere at finde på de opstillede lister. En af de FDFere er Jens Kristian Eriksen fra FDF Thisted 1, der siden 2000 har siddet i menighedsrådet i Thisted Kirke, hvor han i dag er formand. Ifølge ham er det vigtigt, at FDF er repræsenteret i menighedsrådet. Det er med til at sikre, at kirken også er for børn og unge.

- Jeg mener, at vi bedre kan argumentere for vores holdninger, når vi også er med i FDF – Vi ved jo, hvad vi står på. Det, at vi har et ståsted at give børn og unge. Vi kan tænke vores børn, unge og børnefamilier ind i kirkearbejdet – det er en vigtigt, siger Jens Kristian Eriksen. 

 Byens foreninger står sammen

At Jens Kristian Eriksen er en garvet FDFer har også smittet af på hans valg af opstillingsliste. Menighedsrådsformanden stiller nemlig op for Ungdomslisten. En liste, som børne- ungdomsorganisationerne i Thisted står bag, både FDF, KFUM og KFUK, De grønne Pigespejdere, og Thisted Y’s Men’s Club er også med. At der er tale om flere kirkelige børne- og ungdomsorganisationer smitter af på listens mål.

- Vi arbejder for en åben og mere udadvendt kirke, og at kirken skal møde børn og unge på deres niveau. Vi arbejder også for alternative gudstjenester. Det er jo alt sammen noget, der stemmer overens med FDFs formål. Vi vil have børn, unge og ikke mindst børnefamilierne ind i kirken, siger han.  

Samarbejde på tværs

Ifølge menighedsrådsformanden fra Thisted er det dog vigtigt, at FDF er til stede flere steder end i menighedsrådet. Derfor har Thisted Kirke også valgt at samarbejde med de lokale FDF-kredse. Således har kirken og kredsene tradition for at samarbejde på tværs – Noget, der både gavner kirken og skaber opmærksomhed omkring FDF.

- Vi har meget samarbejde på tværs, for eksempel låner konfirmanderne vores FDF-hytte, og når vi holder fastelavn i kirken er der et FDF-orkester, som spiller. Vi bruger også kirken, når vi har væbneroptagelse. Så er der familiegudstjeneste, og de nye væbnere læser tre løfter op. Det er alt sammen udtryk for godt samarbejde, fortæller Jens Kristian Eriksen og fortsætter: 

- Nogen af os på listen er blevet lidt ældre, men så længe vi er med i ungdomsarbejdet, kan vi sætte os ind i de unges liv. Det handler jo om vores holdninger – ikke datoen på dåbsattesten, griner han.   

Stil op

Den 13. september 2016 er der orienterings- og opstillingsmøder i de fleste sogne i Danmark. Valget er den 8. november 2016. 

Læs mere om opstilling i dit sogn her.