Lederfighten: Vi ønsker os en fortsættelse

Over hele landet har ledere de sidste uger stimlet sammen foran computerskærmene for at løse opgaver til årets udgave af Lederfighten. Én af de kredse, der ikke kan få nok af konceptet, er FDF Aalborg 8 Nr. Tranders.

03. Oct 2017
Mai Christensen
Maria Harbo Thomsen er til daglig kredsleder i FDF Aalborg 8 Nr. Tranders, hvor hendes egne børn også går. Her ses hun sammen med børnene Caroline og Valdemar. FOTO: Nils Krogh

-Vi har meldt os til Lederfighten, fordi vi var med sidste gang, hvor vi var begejstrede for konceptet med onlineopgaver. Det er jo en slags Væbnermesterskabet for ledere. Vores tre hold er inddelt, så de daglige lederteams er på hold sammen.

Sådan lyder det fra Maria Harbo Thomsen, der er kredsleder i FDF Aalborg 8 Nr. Tranders. Den nordjyske kreds har byttet det faste debatpunkt på dagsordenen til ledermødet ud med en times opgaver fra Lederfighten. En udbytning, der har været med til, at lederne har sporet sig ind på ting, de ellers ikke ville.

-Lederfighten er en god måde at starte snakke om vanskelige situationer, finde ud af hvad de forskellige ledere har paratviden om, lege og så videre, fortæller hun.

Kom med en fortsættelse

Lederfighten fandt i år sted fra den 18. september til 8. oktober. Lederfighten bestod af en række opgaver, som lederne sammen kunne løse fra kredshuset. Det var første gang siden 2014, at lederuddannelsen, der samtidig er en konkurrence, fandt sted. Et koncept, som Maria Harbo Thomsen er begejstret for - derfor ønsker hun sig bedre forhold til at kunne engagere sig i opgaverne.

-Vi er glade for konceptet og ønsker os en fortsættelse næste sæson. Vi ville nok have foretrukket et forløb i de mørke måneder eller en længere periode end tre uger, så vi måske også havde haft tid til at lave en hotspot-dag og gå lidt mere op i det. Det kan vi ikke nu, hvor alle hold arbejder hårdt på at få de nye klasser til at fungere, tager på de første lejre og i det hele taget udnytter de lyse timer, mens vi bedre kan være udenfor, afslutter hun.