Medlemspuljen åbner døre for FDF Struer

Efter en lang periode med faldende medlemstal, er FDF Struer nu godt på vej til at vende den udvikling: Med en ihærdig indsats og midler fra medlemspuljen har kredsen rekrutteret og skabt god kontakt til både store og små under byens fødevarefestival.

23. Aug 2018
Mai Christensen

Både store og små fra FDF Struer var med til fødevarefestivalen. FOTO: FDF Struer

Man leger da ikke med mad?

Det var parolen, da FDF Struer lørdag den 18. august for andet år i træk var til stede ved byens fødevarefestival. Med gratis aktiviteter som kagedekoration, flødebolleræs og en meget populær candyfloss-maskine var kredsen lidt af et tilløbsstykke for både børn og forældre - mere end 1000 mennesker nåede forbi de legeglade FDFere, der om nogen stod frem i mængden.

-Vi valgte mottoet: Man LEGER da ikke med mad?, som ud over at være i tråd med festivalens tema, netop fokuserer på et område, der er centralt for FDF, men som ikke altid er det i folks bevidsthed, siger Renate Johansen fra FDF Struer og fortæller, at kredsen uddelte klippekort til de mange børn, som viste interesse for FDF.

-Selvom det regnede og blæste, var alle enige om, at arrangementet var en succes, at vi aldrig har haft så megen kontakt med andre inden for så kort tid. Udover at føle et sus har vores deltagelse i festivalen givet såvel unge som gamle FDFere en fremdrift, som vi kan bygge videre på.

God hjælp fra medlemspuljen

FDF Struer er historien om en kreds, der igennem lang tid har haft en tilbagegang af både børn og ledere. Frafald, der gjorde både synlighed og PR i lokalområdet nødvendigt – med mange udviklingsideer på hånden valgte kredsen derfor at søge midler fra FDFs medlemspulje. En ansøgning, der blev imødekommet, og som blandt andet gjorde det muligt for kredsen at være til stede ved fødevarefestivalen og tilbyde gratis aktiviteter.

-At søge medlemspuljen, syntes vi, er yderst relevant, da vores projekt opfylder formålet at fastholde og tiltrække nye medlemmer, samtidig med at vi er med til at udbrede kendskabet til FDF og vores formål. 

FDFeren fra FDF Struer tøver da heller ikke med at anbefale andre at se nærmere på mulighederne i FDFs medlemspulje.

-Vi er glade for, at vi valgte at få støtte fra medlemspuljen, især da vi fandt ud af, at det ikke er så svært at søge og forretningsgangen er hurtig med venlig og god betjening fra forbundets side, selv da vi var nødt til at ændre i tilbuddene og dermed i budget pga. afbrændingsforbuddet, afslutter hun.