Min og vores Folkekirke – midtvejsdebat på Silkeborg Højskole

Dette års midtvejsdebat vil fokusere på tilknytningen til Folkekirken fra tre perspektiver. Sæt kryds i kalenderen d. 8.-9. november.

13. Sep 2019
Christina Gro Hansen

Foto: Thomas Heie Nielsen

”For at være leder i FDF skal man have en personlig tilknytning til folkekirken.” Sådan står det skrevet i vores vedtægter, men hvad vil det egentlig sige? Der er sikkert lige så mange forskellige svar på dette, som der er FDF-ledere - eller måske endda medlemmer i folkekirken. På baggrund af et inspirationsoplæg, vil vi tale om emnet Min og vores Folkekirke.

Som FDF-kreds er man også tilknyttet den lokale kirke, men hvordan etablere vi det gode samarbejde, eller vedligeholder det vi allerede har? Hvad hvis man ikke selv tilhører sognet, og hvad hvis kirken allerede har deres eget børne- og ungdomsarbejde? Sammen skal vi blive klogere på det at være kreds i kirken.

En ting er, hvordan vi internt i FDF taler sammen om denne tilknytning, men hvilken fortælling bringer vi ud til lokalsamfundet, eller til den forældre der pludselig kommer og spørger efter et piltemøde? Sammen skal vi debattere, hvilken fortælling vi skal tage med videre ud.

På midtvejsdebatten mødes seniorer, ledere, kredsledere, landsdelsledelser, folk fra FDFs skoler og ansatte samt Hovedbestyrelsen og debatterer FDFs tilknytning til folkekirken – både personligt, på kredsplan og som landsforbund. I løbet af døgnet, vil vi blive kloge på os selv og hinanden, samt få nye inputs udefra. Det er din mulighed for at diskutere FDF i dag og i fremtiden.

Tidspunkt:

Fredag d. 8. november kl. 20 til lørdag d. 9. november kl. 16.

Sted:

Silkeborg Højskole, Platanvej 12, 8600 Silkeborg

Pris:

700 kr. 

Indkvartering:

Grundet et fantastisk stort antal elever på Silkeborg Højskole i år, har vi desværre ikke mulighed for at tilbyde at tilkøbe et værelse. Der bliver lavet sovesale, hvor man selv medbringer liggeunderlag og sovepose. Hvis du har særlige behov ift. overnatning, kan du dog kontakte forbundskontoret, så finder vi en løsning.