Kurs mod en modig landslejr

Mikkel Beha Erichsen besøgte landslejrkurset med et vigtigt budskab til alle ledere: Mærk efter grænserne for jeres eget mod, så I kan hjælpe jeres børn og unge med at mærke grænserne for deres.

23. Sep 2021
Rasmus Lind

Foto: Thomas Heie Nielsen

- I skal først og fremmest tænke over, hvor grænserne for jeres eget mod, de går. Spørg jer selv: Hvor ligger mit mod? Så er I meget bedre rustet til at tale med børn og unge om deres mod. 

Sådan lød nøglebudskabet til FDFs ledere, da foredragsholder og TV-vært Mikkel Beha Erichsen besøgte landslejrkurset lørdag aften.

Med en lang række personlige historier, billeder og videoklip fra de sidste 20 år på verdenshavene berettede TV-værten om at finde lykken helt ude på de fjerne steder, hvor virkeligheden stemmer overens med forventningerne.

Stort personligt mod

Knagende isbjerge, kælvende gletsjere og den monotone motorlyd fra skibet Wallenberg dannede baggrund for Mikkel Beha Erichsens foredrag om det store personlige mod, han har måttet finde for at træffe store beslutninger på hele familiens vegne.

- Mod har været styrende hele vejen gennem mit liv. Jeg har fået det ind med modermælken, for min far levede jo også et liv, hvor han udfordrede modet og turde gå sine egen veje. Og mod har været vigtigt for mig, fordi det har bragt mig ud på mange eventyr i den store verden. Alle min families eventyr er startet med modet til at sige et job op eller modet til at sejle over et nyt ocean, siger han.

En vigtig opgave

At næste års landslejr har mod som sit centrale tema, er ifølge den erfarne kaptajn både velvalgt og relevant.

- Mod er ligesom lykke og frihed noget, man ikke kan måle. Der findes kun én målestok, og den har vi alle sammen vores egen af. Mod er noget, man finder i sig selv, når man mærker, hvor ens egne grænser går, siger han.

Derfor roser Mikkel Beha Erichsen FDF for at vælge mod som tema for næste års landslejr. Han peger på, at mod er utroligt vigtigt for børn og unge og måske også vigtigere nu, end det har været gennem de seneste 30-40 år.

- Det er meget vigtigt at klæde børn og unge på til at omfavne modet. Til at turde omfavne modet. Jeg tror, at børn i disse år har været pakket lidt for meget ind, hvor voksne har taget beslutninger om, hvad de burde og ikke burde turde. Det er sundt, når børn ser sig selv i øjnene og mærker deres grænser, slutter han.