Mød FDF på Himmelske Dage

FDF deltager både med debat, bål og balancekunst, når Himmelske Dage afholdes i Roskilde fra torsdag til søndag.

25. May 2022
Rasmus Lind

Foto: Henrik Vinther Krogh

Himmelske Dage er en kirkelig festival, hvor kristne kirker, organisationer og foreninger i fællesskab inviterer til mere end 400 events om tro og samfund. FDF sætter to vidt forskellige præg på programmet, når FDF Sct. Jørgensbjerg laver aktiviteter for børnene, og Anna Korsgaard Berg fra hovedbestyrelsen deltager i en paneldebat om at åbne folkekirken for den næste generation.

Bål og balancekunst

I det særlige område for børn og forældre, Himmelrummet, inviterer FDF Sct. Jørgensbjerg til balancegang og snobrød overbål. Kredsleder Bodil Bjørg Korsgaard forklarer, at det var en selvfølge at deltage, når folkekirken er med til at arrangere noget så stort lige i kredsens baghave.

- Vi blev spurgt, om vi kunne hjælpe med forskellige praktiske opgaver – fx at være p-vagter og hænge plakater op – men det skal vores frivillige kræfter ikke bruges på. Vi ville hellere lave noget for vores målgruppe. Lige nu bruger vi ellers meget krudt på landslejren, men vi syntes det var vigtigt at vise skjorten frem alligevel, siger hun.

Aktiviteten afvikles af nogle ledere og bestyrelsesmedlemmer, og Bodil Bjørg Korsgaard betragter ikke aktiviteterne som et egentligt FDF-arrangement. Derfor er kredsens egne medlemmer heller ikke inviteret til at være med. 

Næste generation i folkekirken

I løbet af fredag afholdes Folkekirkemødet, hvor Anna Korsgaard Berg fra hovedbestyrelsen deltager i en paneldebat under overskriften Den næste generation - i kirken og i samfundet. Her vil hun prikke til folkekirkens former og inspirere til, hvordan den kan indfange noget af det kirkelige børne- og ungdomsarbejde, som foregår i kredsene.

- For mig at se gør folkekirkens former det svært for børn og unge at få et tilhørsforhold til den. Der er for eksempel utroligt mange, der vælger at blive konfirmeret, og det er mig en gåde, hvorfor folkekirken ikke formår at få dem til at komme igen, inden de skal giftes eller begraves, siger hun.

Det er ifølge Anna Korsgaard Berg bemærkelsesværdigt, at debatten handler om “næste generation”.

- Den nye undersøgelse fra FUV sætter jo på spidsen, at vi allerede løfter en stor rolle i FDF. Så jeg tror og håber, at jeg kan kaste noget lys på, hvorfor børn og unge også hører til i den nuværende generation i kirken, siger hun.

Himmelske Dage er åbent for alle. Find de mest interessante events her: