Nu kan turen i skoven blive endnu sjovere

Når det ugentlige møde skal afholdes i den lokale skov, vil der i fremtiden være god mulighed for at møde natur i en helt ny (gammel) form. En række skove vil nemlig få lov til at vokse vildt og få stemplet ”urørt skov”.

28. Jan 2018
Mai Christensen

Der er rig mulighed for gode oplevelse i de urørte skove.

FOTO: FDF Sct. Jørgensbjerg.

Hvad enten I planlægger løb, hulebyggeri eller noget helt tredje i skoven, er der god mulighed for at aktiviterne i fremtiden får en helt ny dimension  - og måske endda bliver endnu bedre. 45 skove fordelt over hele landet er nemlig blevet udpeget til at blive såkaldt urørt skov. Det betyder, at skoven får lov til at vokse vildt uden menneskelig indblanding.

-Urørt skov giver mulighed for en særlig slags friluftsoplevelser, og vi er glade for at flere danskere for fremtiden vil få mulighed for at udforske den vilde natur. Samtidig er vi glade for, at der stadig vil være god plads til de friluftsaktiviteter, som der allerede er i de udpegede områder, fortæller Lars Mortensen,der er formand for Friluftsrådet, i en pressemeddelelse. 

Beslutningen er taget fra politisk hold, og områderne med urørt skov fordeler sig over 13.300 hektar land i blandt andet Gribskov, Silkeborg Sønderskov og Rold Skov.