Ny bog om FDFs ambition

FDFs hovedbestyrelse udgiver ny bog om tankerne bag FDFs ambition.

11. Nov 2020
Mia Fanefjord Hansen

"Dit og mit ståsted" er titlen på en ny bog, som netop er udgivet, om FDFs ambition. I bogen udfolder FDFs hovedbestyrelse tankesættet bag ambitionens fire kerneværdier – relationer, tro, leg og samfundsengagement.

- Vi vil med bogen udfolde, hvad det er for et FDF-syn, der ligger under hvert af begreberne. Med respekt for den historie, FDF er rundet af, og de skuldre, vi står på, har det været hovedbestyrelsens ønske at fortælle "FDFs position" inden for hvert felt, siger formand for FDF Jonas Kolby Laub Kristiansen.

Inspiration til kredse

Bogen samler de fire "positionspapirer", som FDFs hovedbestyrelse har arbejdet med de seneste år, siden ambitionen blev vedtaget på FDFs landsmøde i 2014. Det er hovedbestyrelsens håb, at bogen kan tjene som inspiration i kredsenes arbejde med børn og unge.

- Positionspapirerne i bogen giver ikke et endegyldigt facit på, hvad begreberne betyder i en FDF-kontekst, men de er hovedbestyrelsens forsøg på at belyse tankesættet bag ambitionen og samtidig svare på, hvordan de fire kerneværdier finder anvendelse og udfoldes i FDF i dag, siger Jonas Kolby Laub Kristiansen.

Alle kredse modtager op til weekendens landsmøde to eksemplarer af bogen med kredsforsendelsen. Bogen kan desuden fra slutningen af november bestilles som gratisvare hos 55Nord, hvor kun fragten faktureres.