Ny beklædning giver flere muligheder

Med argumentet om, at der mangler alternativer til den blå forbundsskjorte blev principper til ny beklædning vedtaget.

18. Nov 2018
Cecilie Kruse

En t-shirt kan være god til dage, hvor skjorten er for varm eller upraktisk, lød argumentet.

FOTO: Thomas Heie Nielsen

Iben Konradi fra FDFs hovedbestyrelse (HB) motiverede forslaget om at vedtage principper for ny beklædning. Her understregede næstformanden, at skjorten i sig selv ikke længere er nok til at dække de behov, vi oplever i FDF: Det kan være svært kun at have skjorten, når det er for varmt på sommerlejren, eller hvis man ikke vil larme for meget ude i bybilledet blandt andre end FDFerne. Det betyder selvfølgelig ikke et endeligt farvel til skjorten, idet den har en særstatus og altid vil være vores gallauniform, sagde Iben Konradi.

Hovedbestyrelseskandidat, Dorte Fog fra FDF K 25 Brønshøj, bakker op om HBs forslag, men fortalte samtidig, at det vigtigt at huske på, at skjorten har en stor betydning for fællesskabet. Hun fremhævede Holger Thornøes ord om at udslette skelnen, når man iklæder sig en fælles forbundsdragt. En pointe Dorte Fog påpeger stadig mener er vigtigt den dag i dag. 

Spændingen stiger

Der blev stillet et ændringsforslag fra FDF Bislev, FDF K25 Brønshøj, FDF Randers 2, FDF Odense 10 Dalum-Hjallese, som handlede om, at forbundsskjorten stadig skal være vores primære beklædning og derfor vil eventuel ny beklædning være supplerende beklædning. Der blev stemt om ændringsforslaget, men stemmetællerne måtte i gang. Det endte med, at ændringsforslaget blev vedtaget. Dernæst blev forslaget om principper til ny beklædning vedtaget med et stort flertal i salen.