Ny forstander på Pederstrup: FDF skal ind skolen

Ole W. Therkildsen er ny forstander på Pederstrup Efterskole. Han mener, at et stærkere FDF-islæt kan være med til at styrke skolen.

30. Nov 2016
Mai Christensen

Ole W. Therkildsen tiltrådte som ny forstander på Pederstrup Efterskole den 1. november.

FOTO: Rieke Poppe


- Efterskolen har sine udfordringer, men til gengæld har den også en fantastisk styrke. Og det er jo netop, fordi skolen har en FDF-baggrund. 

Sådan lyder det fra Ole W. Therkildsen, der tiltrådte som ny forstander på Pederstrup Efterskole den 1. november. Ole W. Therkildsen er ikke FDFer, men har mange års erfaring som forstander på flere ungdomscentre. Han er uddannet socialpædagog og har arbejdet inden for en bred vifte af fagområder – fra folkeskolen til Røde Kors’ asylområde. 

Med afsæt i en udviklingsorienteret profil, håber forstanderen, at han sammen med bestyrelse og lærerstab kan være medvirkende til, at efterskolen i løbet af få år igen bliver den eftertragtede efterskole, som den har været i årtier, fortæller han. 

FDF er helt centralt

Til trods for at det er kort tid siden, den nye forstander rykkede ind på efterskolen, har han allerede mange konkrete ideer og værktøjer til, hvordan man kan sikre, at efterskolen udvikler sig i en positiv retning. Og her er FDF et centralt element. 

 - FDF er jo et stort bagland, og jeg håber at en uddannet lærer med FDF-lederbaggrund, vil finde en stilling som blandt andet naturlærer spændende. Når jeg har talt med nogle FDFere, er det tydeligt, at der er mange, der har kendt Pederstrup Efterskole gennem mange år, og mange har rigtig gode minder fra efterskolen, siger Ole W. Therkildsen .