Ny kreds i Karlstrup

Med stiftende generalforsamling i november og første børnemøde i december er FDF Karlstrup kommet flyvende fra start.

19. Dec 2018
Mai Christensen
FDF Karlstrup havde sit første børnemøde her i december. FOTO: FDF Karlstrup

Med børnefamilier i massevis, som bliver ved med at flytte til byen, og et lokalområde i stadig udvikling – men uden nogen FDF-kreds i byen, er grobunden for en ny kreds lagt. I hvert fald hvis en gruppe FDFere ser deres snit til udvikle på den mulighed. Netop sådan var det i Karlstrup, da både nye og garvede FDFere satte sig for at starte en kreds i et område i rivende udvikling. Det er nu blevet til FDF Karlstrup: I november holdt kredsen stiftende generalforsamling, og i december var det tid til det første børnemøde.

- Vi arbejder på at få familiearbejdet veletableret og knytte stærke bånd til ikke mindst de nye forældre, tilflytterne, for at understøtte dannelsen af et aktivt og tæt lokalområde. Så er håbet, at nogle af forældrene eller andre unge og voksne kan se værdien i det, vi laver, og har lyst til at blive en del af FDF-fælleskabet, så vi på sigt udbygge vores tilbud, siger Verena Irming-Pedersen, der er tidligere præst i Karlstrup, og som nu har taget rollen som formand i kredsen på sig.

Sammen med blandt andre kredsleder Lissy Schildt Rasmussen er hun en del af gruppen bag kredsen.

-Vi vil selvfølgelig gerne lave klassearbejde på sigt, men vi tager det med ro og lader det vokse i takt med lokalmiljøet, tilføjer Lissy Schildt Rasmussen.

Hjælp fra andre

At starte en ny kreds kan virke som et uoverskueligt projekt, men med god hjælp fra landsdelens forbundssekretær, den nærliggende kirke og ressourcestærke FDF-kredse i lokalområdet blev FDF Karlstrup hjulpet på vej.

-Vi har fået en fantastisk understøttelse fra FDF Karlslunde, som har bakket os op helt fra begyndelsen. De har også støttet os med lån af materiale og lederhjælp til opstartsmødet og har tilbudt os yderlig hjælp i fremtiden, hvis vi gerne vil lave nogle arrangementer, som vi måske ikke helt selv har kræfter til at løfte endnu, siger formanden.

Derfor mener hun heller ikke, at man som kreds – nystartet eller ej – skal tøve med at bede om hjælp. Det er nemlig ikke en konkurrence om medlemmer: Når lokalsamfundet bliver stærkere, er det noget, som kommer nemlig begge kredse til gode, understreger hun.

-Mit råd vil være, at indlede en dialog med en stærk kreds i nærheden – hvis de har en kredskultur, som I også kan lide. Spørg dem om råd og hjælp. Og indled måske også en dialog til andre store spillere i lokalsamfundet. Ofte har de allerede en masse viden, som kan hjælpe jer på vej, siger Verena Irming-Pedersen og tilføjer:

-Mange gange er de selv interesseret i at understøtte deres lokalsamfund så godt som muligt, at de vil glæde sig over, at andre også vil bære med og berige dette samfund. Og måske har de allerede nogle ressourcer i form at materialer, udstyr og kontakter, som I kan profitere af – i hvert fald i opstartsfasen, afslutter formanden.