Ny kreds på Vesterbro er kommet flyvende fra start

For knap tre måneder siden var der ikke nogen FDF-kreds på Vesterbro i København. Det er der blevet lavet om på, og FDF Vesterbro kan bryste sig af allerede at have 20 indmeldte børn. En udvikling, der bare går én vej: frem!

23. May 2018
Mai Christensen

Kredsen har afholdt alt fra møder med lagkageløb, leg og astronaut-tema.

Går man forbi Valdes Børnehus på Vesterbro i København en tidlig tirsdag aften, vil man ikke kunne undgå at bemærke en glad summen af legende børn i blå skjorter. Det er nemlig i lokalerne her, FDF Vesterbro hører til. Men for bare tre måneder siden var der hverken FDF-kreds eller leg her på adressen. Det har en gruppe FDFere nu lavet om på.

-Vores mål har hele tiden været og være knivskarpe på FDFs ambition, men at tænke meget over hvordan vi gør den relevant for børn og unge på Vesterbro, og fordi Vesterbro har en helt særlig ånd, har det været vigtigt for os at have den med i vores arbejde - så også forældre finder det attraktivt for deres børn, fortæller Laura Visbech Aarøe, der er én af to kredsledere hos FDF Vesterbro.

Kredsen holdt sit opstartsmøde den 6. marts og har i dag 20 indmeldte børn, men med 30 børn i gennemsnit til hvert møde, er der lagt an til en god udvikling for den nye kreds.

-Det var vigtigt for os at skabe en kreds, hvor vi laver fedt FDF for både børn og ledere, så det er sjovt for alle at komme til FDF. Så vi har snakket meget om, hvordan vi får skabt de gode relationer i en helt ny børneflok, og hvordan vi fik skabt et godt fællesskab og stor tillid mellem os ledere.

Et sejt træk

Når kredsen i dag kigger på de mange børn, der uge efter uge kommer til, kan de klappe sig selv på skulderen for en stor, fælles, frivillig indsats. Et langt, sejt træk senere, med solidt arbejde fra en stor gruppe af frivillige og en hjælpende hånd fra landsdelens forbundssekretærer, er FDF Vesterbro nemlig en realitet.

-I opstartsgruppen kom vi alle fra forskellige kredse, så vi har jo haft et privilegium, at der ikke fandtes noget “vi plejer” - vi har kunnet plukke det bedste fra alle vores gamle kredse og med det skabe vores egne traditioner. Så vi har ikke fundet på noget helt nyt FDF, men vi har kigget på hinanden og lovet hinanden at vi ikke kommer sovende til det, men at vi gerne vil give den lidt ekstra, fortæller Laura Visbech Aarøe, der ikke tidligere har været med til at starte en FDF-kreds op.

Men arbejdet med FDF Vesterbro har langt fra skræmt hende. Hun understreger vigtigheden af at være nysgerrig og springe ud i det.

-Det er bare at gøre det. Vær en gruppe af mennesker der hver især kan noget forskelligt men som alle brænder for at skabe noget nyt. Smid nej hatten væk i starten, og brug god tid på at snakke igennem, hvad I kommer, fra og hvor i har lyst til ende henne.

-Man må gerne drømme stort og have nogle vilde idéer. Måske er det ikke det første, man kaster sig over, når man starter, men det vil komme hen ad vejen. Og vigtigst af alt skal man huske at sige til sig selv og hinanden “det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt finde ud af, afslutter kredslederen med et smil.