Ny lagerhal klar til landslejren

De første spadestik til en nye lagerhal på Sletten er nu taget. Hallen har fået plads på Musbakken, hvor den skal fungere som lager for lejrservice under FDF Landslejr 2016. 

09. Feb 2016
Mai Christensen

Opførelsen af den nye lagerhal er godt i gang.

FOTO: FDF Friluftscenter Sletten.

Efter flere års arbejde med at få tilladelserne til opførslen af en ny lagerhal på Sletten på plads, er byggeriet nu endelig gået i gang. Det første spadestik blev taget i midten af december, og holdet bag forventer, at hallen vil stå færdig senest den 1. juni – lige i tid til FDF Landslejr 2016. Hallen kommer til at ligge på Musbakken, lige mellem Bøgebjerg og Limbjerggård.  

- Alt var på plads for et års tid siden, og spaden blev sat i jorden i december. Det betyder, at hallen bliver klar til landslejren, hvor den skal have en lagerfunktion for lejrservice, fortæller Peter Jeppesen, der til daglig er centerchef på FDF Friluftscenter Sletten.  

En gammel historie

Opførelsen af den nye lagerhal er langt fra et nyt punkt på FDFs dagsorden. Siden den oprindelige hal i Gammel Ry brændte nytårsnat 2006, har vejen til en ny lagerhal været både lang og kringlet. Før det første spadestik kunne tages, har man nemlig både været en tur omkring Naturklagenævnet og en revideret lokalplan.  

- Lagerhallen brændte jo, og hvad gør man så? FDF havde et ønske om, at hallen skulle være på Sletten. Skanderborg Kommune havde samtidig en interesse i at overtage det gamle område. Efter at have forhandlet i et års tid, endte det med, at Skanderborg Kommune overtog det gamle område. Men hvor skulle hallen så ligge på Sletten?, siger centerchefen.  

Løsningen blev Musbakken, der med sin placering tæt ved Bøgebjerg var ideel – både fordi stedet levede op til reglerne for byggeri i landzone, men også fordi landslejrens tekniske udvalg allerede havde sit hovedkontor her.

- Man har valgt at placere lagerhallen på Musbakken, fordi det er det eneste område, hvor den må være. Sletten ligger i en landzone, og hvis man skal lave nybyggeri i landzone skal det være bygningsnært. Man kan ikke bare købe en mark og bygge et hus der. Det har betydet, at lagerhallen skal bygges et sted, tæt på en bygning, og her er Bøgebjerg er så tæt på, at det kan lade sig gøre, siger Peter Jeppesen. 

21.500 rafter klar til FDF Landslejr 2015

Den nye lagerhal på Musbakken er ikke det eneste store projekt, der er i gang på FDF Friluftscenter Sletten forud for landslejren til sommer. Lige nu er man nemlig i fuld gang med at skove de rafter, som kredsene kan bruge på deres lejrpladser.

- Landslejren har alt i alt bestilt 21.500 rafter. Vi har fået fældet to tredjedele af af dem nu. Ud over det har vi lige fået leveret 400 rummeter brænde, fortæller centerchefen.

Den nye lager hal kommer til at ligge mellem Limbjerggård og Bøgebjerg.