Søg penge til aktiviteter i naturen for danskerne

Ny pulje giver lokale foreninger mulighed for at skabe aktiviteter i naturen for befolkningen. 

26. Sep 2019
Christina Gro Hansen

Foto: Kasper Henriksen

DR sætter spot på Danmarks natur i 2020 og lancerer til foråret en række tv-programmer og medieindsatser, som skal sætte fokus på Danmarks natur under overskriften Vores Natur. Som led i Vores Natur har de tre fonde samt Friluftsrådets Udlodningsmidler til Friluftsliv, oprettet en pulje på i alt seks millioner kroner, som skal støtte aktiviteter i den lokale natur. 

Puljen skal fremme lokale foreningers mulighed for at skabe aktiviteter i løbet af 2020, som viser befolkningen, hvor meget naturen har at byde på. Aktiviteterne skal foregå i perioden fra 1. april til og med 1. november 2020 og spille sammen med Vores Natur.

Ansøgningsfrist 1. november 2019.

Hvor meget kan man søge: Der kan søges om tilskud på mellem 20.000 og 100.000 kroner. 

Søg indenfor emnerne:

Naturstafetten 

Aktiviteter der formidler den lokale natur og skaber mulighed for og inspirerer til at opleve den. F.eks. arrangementer for børn og unge i naturen i nærområdet.

Nat i naturen 

Aktiviteter der giver mulighed for naturoplevelser om natten. F.eks. arrangementer med overnatning i det fri eller formidlingsture om natten.

Danmark under vandet 

Aktiviteter der formidler naturen under vandoverfladen og/eller skaber mulighed for at prøve friluftsaktiviteter ved havet, søer, åer og vandløb.

Vild mad

Aktiviteter der formidler naturens råvarer og inviterer flere ud for at finde, fange og smage på naturen. F.eks. sanketure eller fælles madlavning med naturens råvarer.

Vild natur hvor du bor 

Aktiviteter der skaber interesse for bolignær vild natur, herunder udvikling af vild bynatur. F.eks. såning af vilde planter i forbindelse med sportspladser, parker eller private arealer. Eller events, som gør opmærksom på den vilde natur, hvor du bor.