Ny rapport: Familier er rigtig glade for familieklubber

Langt de fleste børn, forældre og frivillige er glade for at komme i familiefællesskaberne i Hele Danmarks Familieklub, hvor FDF er med som projektpartner.

01. Mar 2022
Mia Fanefjord Hansen

Langt de fleste forældre og børn er rigtig glade for at komme i Hele Danmarks Familieklub. Forældre oplever også, at de er mere tilpasse i legen med deres barn.

Det er hovedkonklusionerne i en omfattende rapport fra VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

– Jeg er fantastisk glad og stolt over, at vores hjertevarme drøm og vision om, at ”ingen familier skal stå alene” i den grad lykkes. At familierne fremhæver det sociale, netværk, samværet og sammenholdet – for det er netop dét, fællesskabet kan. Vi har fået skabt et frirum for familier af alle slags. Og fællesskabet giver os overskud i hverdagen og i vores egen familie, siger Anne Mette Hede Jensen, national kaptajn for Hele Danmarks Familieklub.

Uvurderlige frivillige

Hele 84 procent af familierne er enige eller meget enige i, at de godt kan lide at komme i familieklubben. Også hovedparten af de frivillige er meget tilfredse. De motiveres særligt af, at det er sjovt, og at de er med til at hjælpe andre eller gøre en forskel.

– Vores frivillige yder en enorm og uvurderlig indsats. De er legeglade superhelte, fantastiske forbilleder og madglade oldboys. Og de har med stort hjerte holdt ved under coronaen og gjort en forskel for familier i en svær tid, siger Anne Mette Hede Jensen.

Hele Danmarks Familieklub er etableret i 2017 af KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejde med FDF og KFUM-Spejderne og med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Landet over har flere end 2.500 familier, 4.700 børn og 1.500 frivillige deltaget i flere end 330 familieklubber.

Hjælp projektet på vej

Hele Danmarks Familieklub er en mulighed for at række ud til familier, der endnu ikke har fundet vej ind i foreningslivet. Som kreds har I mulighed for at bidrage til projektet på flere måder.

Alle kredse har et netværk og et kendskab til lokalområdet, som er uundværligt for Hele Danmarks Familieklub. Måske kender I lokale folk, der kunne have lyst til at starte en familieklub. Det kan være tidligere ledere, forældre, lejrtanter/-onkler, et bestyrelsesmedlem, måske din nabo eller en helt anden. Prik gerne til dem og fortæl dem om projektet.

Brobygning til det lokale foreningsliv er en vigtig del af Hele Danmarks Familieklub. Det er derfor oplagt, at kredse rækker ud til familieklubber og inviterer børnene med i FDF. Det kan I fx gøre ved at invitere en lokal familieklub ned i kredshuset en aften. Her kan I vise, hvad man laver til FDF og fortælle mere om kredsen.

Kontakt en projektkoordinator fra Hele Danmarks Familieklub for at få kontaktoplysninger på de enkelte familieklubber.