Ny ståsted-leg til Legens Dag

Skyd Legens Dag i gang med ny ståsted-leg fra  FDFs legeudvalg.

02. Sep 2020
Mia Fanefjord Hansen

Legens Dag er lige om hjørnet. Første lørdag i september afholder mange kredse traditionen tro en dag fyldt med leg. Og i år kan kredse skyde dagen i gang med en helt ny ståsted-leg, som FDFs legeudvalg står bag.

Samtaler om ståsted

FDFs legeudvalg vil med den nye leg både give ledere og børn en sjov oplevelse - men også give dem mulighed for at få gang i samtalen om, hvad det vil sige at have et ståsted.

Det fortæller Kasper Jensen, som sammen med Daniel Graungaard udgør legeudvalgets formandskab.

- I år har vi valgt at markere Legens Dag med en leg, der arbejder med begrebet ståsted, som står centralt i FDFs DNA. Legen tilbyder kredsene en ramme for nogle af de snakke, man som voksen kan have med børn og unge om begrebet ståsted. Det er en mulighed for den enkelte leder for at bruge ordene i en konkret sammenhæng, før lederen beskriver ståsted i en mere generel forstand, fortæller Kasper Jensen, formand for FDFs legeudvalg.

Legen kan tilpasses

Den nye ståsted-leg handler kort og godt om at finde sit ståsted og få de andre deltagere til at gætte, hvor det er. Legen kan tilpasses de deltagende børns alder og klasse, for der er et væld af sværhedsgrader, alt efter om man vælger at mime, tegne eller tage billeder af sit ståsted. Her er det kun fantasien, der sætter grænser.

- Først og fremmest er det en sjov leg, og den opbygger nysgerrighed blandt børn og unge på, hvad et ståsted er, og hvorfor man som menneske har brug for et. Vi håber, ledere og børn får den leget ude i kredsene, siger Kasper Jensen.

Den nye leg kan findes i FDFs legedatabase: