Ny strategi: Sammen giver vi flere børn og unge et ståsted

FDFs hovedbestyrelse fremlægger en ny strategi, der med start af nye kredse samt fokus på at tiltrække og fastholde medlemmer skal få flere børn og unge med i fællesskabet.

15. Sep 2020
Mia Fanefjord Hansen
 

 

Nye kredse i alle landsdele og flere medlemmer i nuværende kredse. FDFs fællesskab skal åbnes op for endnu flere. Under overskriften “Sammen giver vi flere børn og unge et ståsted” fremlægger FDFs hovedbestyrelse en ny strategi, der over de kommende år skal sikre, at endnu flere børn og unge bliver en del af FDF. Det skal ske ved etableringen af nye kredse, bedre samarbejde på tværs og ved i højere grad at tiltrække og fastholde medlemmer.

Den nye strategi ligger til grund for de udviklingsmål og forslag, som Hovedbestyrelsen bringer med til FDFs landsmøde 13.-15. november.

Samarbejde på tværs

Planen er, at kredse, netværk, landsdele og hovedbestyrelse skal arbejde sammen om at åbne FDFs fællesskab op for flere. Vi skal dele vores viden og erfaringer, indgå nye samarbejder og hjælpe hinanden på vej.

- Med opstart af nye kredse rundt om i landet giver vi flere børn og unge mulighed for at opleve FDFs unikke fællesskab. Samtidig skal vi på tværs af kredse, landsdele og landsforbund arbejde sammen om at skabe bedre betingelser for at tiltrække og fastholde medlemmer, siger Jonas Kolby Laub Kristiansen, formand for FDF.

Skal vende medlemsudviklingen

FDF har over de seneste årtier oplevet et fald i det samlede medlemstal. Selvom udviklingen de seneste år er bremset, er medlemstallet fortsat svagt faldende. I to ud af tre kredse går medlemstallet tilbage. Det betyder, at FDFs økonomi ikke er så stærk, som tidligere.

- Medlemstal og økonomi hænger sammen. Det vil på sigt kunne mærkes i kredsene, når medlemstallet falder. Vi har både et fælles ansvar og en fælles interesse i at få den udvikling vendt, siger Jonas Kolby Laub Kristiansen.