Fire nye mærketråde i FDF

FDFs nye mærkesystem byder på fire nye mærketråde.

28. Aug 2020

I FDFs nye mærkebeskrivelser, der gik i luften 1. august, er der en række nye mærketråde at hente inspiration i. 

- Mærkesystemet bygger på FDFs ambition og værdier, og derfor skal der både være tros-, relations-, lege- og samfundsengagementsmærker. 
Det fortæller Heidi Bak Nielsen fra mærkearbejdsgruppen.

- Vi syntes, der var et hul i mærkesystemet, og det har vi fyldt ud ved at få relevante udvalg i FDF til at udarbejde en mærketråd inden for f.eks. relationer og samfundsengagement. Samtidig henvendte Trosudvalget sig selv og ønskede at lave Forkyndelsesmærket om til et Kirke-mærke. Det sagde vi naturligvis ja til. 

Der er også stødt et Turmærke til mærkesystemet. 

- Et turmærke favner bredere end eksempelvis et cykelmærke, et hikemærke og et sejladsmærke - det er alt sammen gode måder at tage på tur på, men de er nu slået sammen til et bredere turmærke med større frihed til at vælge transportformen selv, forklarer Heidi. 

Til sidst er der udviklet et Modsmærke, som spiller op mod landslejrens tema. 

- Mod er en vigtig del af rigtig mange møder i FDF. Vi sætter os selv og hinanden på spil, når vi prøver nye ting. Det kan man nu også tage mærker for. 

Af hensyn til kredsenes økonomi og lager af mærker er der byttet rundt på nogle mærkeperler frem for at udvikle en masse nye. Det eneste nye mærke er en kirke, som afløser bogen for at vise lidt tydeligere, at det er et kirkemærke.

Mærkebeskrivelserne kan du finde her: