Nye zippertags 

Nye zippertags klar til  lederassistenter og numlinge.

08. Aug 2015
Mai Christensen

For de fleste er en zippertag fast inventar på FDF-skjorten. Den kan nemt og hurtigt med sin farve vise, om du er tumling, seniorvæbner eller leder. Men to FDF-grupper har hidtil været forbigået, når det kom til at kunne hænge det lille skilt på skjorten: Numlinge og lederassistenter. Der har nemlig ind til nu ikke været zippertags til numlinge og lederassistenter. Det er der nu blevet rettet op på, og de nye zippertags kan for første gang se dagens lys. Zippertags til lederassistenter er blevet en realitet takket være Lotte Falk Hansen fra FDF Stenløse-Veksø. Hun kunne nemlig ikke forstå, hvorfor der ikke var zippertags til alle.

Blev forvekslet som leder

Lotte Falk Hansen fra FDF Stenløse-Veksø er til daglig lederassistent i kredsen, og den manglende zippertag betød, at hun tit blev forvekslet som leder, når hun hjalp til som assistent. Lotte Falk Hansen satte sig derfor for at gøre noget ved sagen og blot to uger efter, hun havde kontaktet FDFs ledelse, var de nye zippertags sat i produktion.

- Min med-lederassistent og jeg sad efter sæsonafslutning og snakkede om, at der er zippertags til alle klasser, ledere, musik og bestyrelse. Så hvorfor ikke til assistenter? Så snakkede vi med lederne, der også syntes det lød som en god ide, og så kontaktede jeg FDF, forklarer Lotte.

Assistenter kan nu, takket være Lotte, sætte en zippertag på skjorten. Det er noget, der glæder assistenten fra FDF Stenløse-Veksø. Hun tror på, at den nye zippertag ikke bare vil hjælpe børnene, men også assistenterne selv.

- Et assistent-zippertag vil nok gøre to ting. Først og fremmest vil den fortælle noget om, hvem børnene har med at gøre, ligesom leder-zippertagget gør. Det andet en assistent-zippertag vil gøre, er at give, især de nye assistenter, en større ansvarsfølelse. En følelse af, at nu har de fået titlen, så skal der lidt mere til at bakke ud, siger Lotte. Zippertagget til assistenter bliver gråt.

De små FDFere

Familiearbejdet vokser rundt omkring i landet. Og numlinge - de små på 0-4 år, har længe haft deres egen farve - lilla. Der er bare aldrig blevet sat en zippertag i produktion. Det sker nu. Dermed kan man også få et tag, der kan pryde skjorten, selv om man endnu ikke er pusling.

De nye zippertags koster 8 kroner stykket, og kan forudbestilles hos 55˚NORD.