Vær med til at skabe det nye DetMedGud.dk

I begyndelsen af oktober vil en helt ny udgave af DetMedGud.dk gå i luften. Giv dit bidrag til siden. 

23. Sep 2019
Christina Gro Hansen

Udkast til hvordan det nye detmedgud.dk kommer til at se ud. 

Siden januar er der arbejdet på en ny udgave af andagtsportalen DetMedGud.dk. Hjemmesiden gik første gang i luften i efteråret 2005, og er blevet revideret to gange tidligere. Det er KFUM-Spejderne, KFUM og KFUK, FDF og De grønne pigespejdere, der står sammen om projektet, der skal give frivillige ledere tilgængelige og konkrete forkyndelsesmaterialer.

- Jeg glæder mig over, at lanceringen af DetMedGud.dk i et nyt format kan være med til at styrke den røde tråd fra kristendomsudvalgets arbejde med essens og podcast om vores ståsted i kirkeårsteologien til nu at bringe konkrete og lettilgængelige materialer til de frivillige i lokalforeningerne på ny, siger styregruppemedlem Brian fra KFUM og KFUK i Danmark.

Den nye platform skal give ledere mulighed for at vælge materiale, der passer til enhver situation, og gør det nemmere at variere sine andagter.

- Vi har fokuseret på, at de frivillige ledere får forskellige, men enkle muligheder for at finde det rette materiale til andagten. Vi har kategoriseret andagterne efter om den frivillige leder ønsker, at børn eller unge skal lytte, snakke eller gøre noget sammen, og søgefunktionen er også forbedret, så man også kan søge efter temaer eller tekster, siger styregruppemedlem Anna Berg, FDF.

Giv os dine bedste andagter

- Hver uge laves der god og involverende forkyndelse i de forskellige organisationer. Alt det skal flere have glæde af. Vi åbner nu op for, at enhver kan indsende sin andagt og få den op på DetMedGud.dk i sparring med arbejdsgruppen, siger Mads Højrup Pedersen, der med støtte fra Y’s Men’s Club er ansat i projektet.

På grund af det brede samarbejde skal andagterne netop være relevante for medlemmer i alle organisationerne. Arbejdsgruppen har udarbejdet et format, så der sikres stor bredde og variation i andagterne.

- Vi har i arbejdsgruppen fundet et sparringformat, hvor vi er frie på hver vores indgangsvinkel indenfor rammen af det fælles folkekirkelige grundlag, og så giver vi feedback på hver enkelt andagt. Det er vigtigt for os, at pointerne træder tydeligt frem til glæde for målgruppen af frivillige ledere, der i sidste ende skal bruge andagtsmaterialet, siger arbejdsgruppemedlem Mette Mejlgaard fra KFUM-Spejderne og KFUM Soldatermission. 

Hjemmesiden Detmedgud.dk lanceres forventeligt i et nyt format i oktober 2019.