Nyt samarbejde mellem FDF og Danmission

Samarbejdet sætter fokus på bæredygtig udvikling i Tanzania. Vores to organisationer vil give børn og unge i FDF forståelse for, hvilke konsekvenser klima- og miljøkrisen har for unge tanzanianere og vise, at bæredygtig handling nytter 

14. May 2024
FDF og Danmission
Børn fra Tanzania på arbejde i skoven

Foto - Danmission

Samarbejde sætter fokus på håb og bæredygtig udvikling

Det nye samarbejde mellem FDF og Danmission sætter fokus på bæredygtig grøn udvikling i Tanzania. Vores to organisationer vil give børn og unge i FDF forståelse for, hvilke konsekvenser klima- og miljøkrisen har for unge tanzanianere og vise, at bæredygtig handling nytter 

Klimakrise, krige og fattigdom. Ser man ud i verden og mod det globale syd, er det nemt som barn og ung at føle sig modløs. Derfor har FDF og Danmission indgået en fireårig aftale om et samarbejde, der skal skabe global forståelse og inspirere børn og unge til at tage del i at løse globale udfordringer.  

Det fælles projekt

Målet er at klæde børn og unge i FDF på til at forstå og engagere sig i globale problemstillinger, samtidig med at projektet skaber bedre levevilkår for udsatte og sårbare lokalsamfund i Tanzania. 

Fra 2024 til 2027 vil vores to organisationer arbejde sammen om at udvikle aktiviteter og formidling til børn og unge i FDF med fokus på grøn bæredygtig udvikling i Tanzania. Her arbejder Danmission med lokale organisationer og kirker om at løse konflikter og udfordringer forårsaget af mangel på naturressourcer som konsekvens af klimakrisen og miljøproblemer. 

Det arbejde glæder Danmission sig til at invitere børn og unge fra FDF ind i, siger Danmissions generalsekretær, Julie Koch. 

”Jeg er meget begejstret for samarbejdet med FDF. Danmission har dybe rødder i Tanzania og store ambitioner om sammen med vores partnere at gøre en forskel for lokalbefolkningen, som er ramt af konsekvenserne af klima- og miljøkrisen. FDF har et godt tag i tusindvis af børn og unge i Danmark og er derfor godt placeret til at give dem en forståelse for helt almindelige unge tanzanianeres virkelighed. Sammen kan vi skabe forståelse og solidaritet mellem unge i Danmark og Tanzania, inspirere dem til at handle og indgyde håb for, at det nytter noget,” siger hun. 

Også FDFs generalsekretær, Jakob Harbo Kastrup, glæder sig over den nye aftale, som skal give globalt udsyn til FDFere.  

”Vi er glade for at kunne præsentere et spændende partnerskab mellem FDF og Danmission. Dette partnerskab åbner døren til en unik mulighed for at styrke vores samfundsengagement og vores internationale engagement. Samtidig får vi mulighed for at give vores medlemmer et internationalt udsyn og sammen med dem at udleve FDFs kristne værdier i praksis gennem et projekt, der giver mulighed for handling og håb,” siger han. 

 

Du kan være med! 

Lige nu arbejder formandskabet for det nye projekt på at rekruttere flere medlemmer til projektgruppen. Inden sommerferien afholdes første møde i projektgruppen og til august afholder FDF og Danmission fælles workshop om hvordan det nye projekt skal forme sig. I FDF bliver der i maj måned 'open-call' for medlemmer som kunne have lyst til engagere sig. 

Foto - Mark Skovbo

Foto - Danmission

Kort om Danmission

Danmission er Danmarks ældste missions- og udviklingsorganisation, som arbejder med indsatsområderne samfundsrelevant teologi, dialog og fredsskabelse og grønt bæredygtigt forvalterskab i 11 lande i Afrika, Asien og Mellemøsten.