FDF ‘hver for sig’ har gjort en stor forskel for børnene

Det har i den grad været værdifuldt for børnene at mødes 'hver for sig'.

23. May 2020

Foto: Rieke Poppe, FDF Hundige

Måske har du som leder stået med følelsen af, at FDF-aktiviteter online og på afstand ikke giver helt det samme som at mødes rigtigt ved kredshuset? At den nærhed og varme, som kendetegner relationen mellem børn og ledere, har haft svære kår, når vi ikke har kunnet mødes fysisk. 

Taler man med forældre, er der dog ingen tvivl om, at kredsenes aktiviteter i nedlukningsperioden har været værdifuld og i den grad har gjort en forskel for børnene.

- For Silje har det betydet ALT, at der har været online-aktiviteter hver uge. Silje har virkelig manglet vennerne. Hun er meget social, og det har været svært ikke at have noget socialt med andre børn. Hun brænder virkelig for FDF, for sammenholdet og aktiviteterne. Det har været rigtig svært for hende at være isoleret. Men hver onsdag kl. 19.00 har hun bare været klar. Og hun har været så glad, grinet og fjantet, som vi ellers ikke har oplevet hende i denne nedlukningstid, fortæller Julie Meltofte, der er mor til Silje i FDF Hvidovre.

Selv på afstand skaber lederne fællesskab

Det har nemlig skabt en oplevelse af fællesskab, når børn og forældre har kigget med bag skærmene, dystet mod og med hinanden, sunget fællessang, lyttet til godnathistorier og lavet andre velkendte FDF-aktiviteter - med afstand.

Det kan Dennis Frederiksen bakke op om. Han er far til Anna, der er tumling i FDF Visse.

- For Anna har det været rigtig sjovt at være til FDF-aktiviteter. Også hver for sig. Det har været lidt ligesom at gå til FDF, bare uden at de mødes fysisk. Det har været godt at lave det samme som andre børn og kunne se, at de har lavet det samme. Det giver en stor følelse af fællesskab. For os som forældre var det bare lækkert, at der er nogen, som har lavet solide aktiviteter for børnene. Og det var fantastisk, at det var noget, børnene kunne udforske selv. Lytte til sange, lave regnbuer og måle fødder. Det har været nemt og fleksibelt at passe ind i en ny hverdag, fortæller Dennis.

Tak til alle lederne

Det har krævet noget helt særligt af lederne at holde den sædvanlige gejst og motivation oppe i denne periode, hvor måden at mødes på har været meget anderledes. Det er denne gejst, der har skabt fælleskab i en svær tid, hvor hele landet har overlevet på distancen.

- Jeg vil bare gerne give lederne i FDF et kæmpe skulderklap i den her tid. Der er en særlig fællesskabs-ånd i FDF, som betyder rigtig meget for mit barn, siger Julie.

- Lederne har gjort et kæmpe stykke arbejde og lavet rigtig gode aktiviteter, som har passet ind i nedlukningstiden. Lederne deltog også selv i aktiviteterne, og det har lidt været sådan en virtuel forlængelse af fællesskabet. Fedt at de har haft overskuddet til det, siger Dennis.

Men selvom online-FDF og møder ’hver for sig’ har været en god oplevelse, er der ingen tvivl om, at det bliver godt, når de fysiske møder i FDF nu starter op igen. I FDF Visse er der heldigvis rigtig meget at glæde sig til, hvis man er tumling som Anna.

- Jeg glæder mig mest til at tage mærker igen, fortæller Anna.