Onlinemøder gav fremgang i væbnerklassen

Onlinemøder har resulteret i fire nye ansigter til væbnermøderne i FDF Vind.

01. May 2020

Fotos: FDF Vind

Hos FDF Vind har de siden før påske været godt i gang med at holde FDF online. Det har været godt for kredsens fællesskab og har tilmed resulteret i fire nye ansigter til væbnermøderne. 

- Når det ikke har været muligt at mødes fysisk, så må fællesskabet i kredsen holdes ved lige på andre måder, og heldigvis er vi jo i FDF gode til at tænke kreativt og bare springe ud i det! Selvom vi ikke havde prøvet online FDF tidligere, så har det været en stor succes, fortæller Majbrit Plougmann, kredsleder i FDF Vind. 

Fælles opgaver med afstand

Kredsen afholder FDF online for væbnere og opefter. Hvert møde begynder med klassernes almindelige rutine for mødestart med bl.a. en sang og en runde, hvor alle kan sige hej og fortælle lidt fra ugen, der er gået. Bagefter er der fælles opgaver og udfordringer og opfølgning på de hjemmeopgaver, som medlemmerne har fået tilsendt ugen forinden. På den måde blander FDF Vind opgaver, som løses hver for sig og opgaver, som løses i fællesskab til møderne. Indtil videre har de bl.a. leget, konkurreret i at bygge høje tårne og lavet opgaver med fokus på samfundsengagement, fx affaldsindsamling.

Fire nye til væbnermøderne

- Børnene og de unge har taget fantastisk godt imod det og nyder det helt vildt meget. Vi har i kredsen tradition for at invitere løst tilknyttede børn og unge med på vores ture og møder, hvilket vi også har gjort til vores online møder. Det har indtil videre bragt det fantastiske med sig, at fire nye unge deltager i væbnermøderne. Vi håber selvfølgelig meget på, at de har lyst til at fortsætte til FDF, nu hvor de har fået en forsmag på det i trygge rammer derhjemme og har lært os at kende, siger Majbrit.

Det at mødes online kan noget andet end at mødes fysisk og det har kredsen i den grad taget til sig. FDF Vind har derfor tanker om at fortsætte med online FDF i et vist omfang også efter nedlukningsperioden, da de bl.a. kan se nye muligheder for agitation og tiltrækning af nye medlemmer på denne måde. 

Fastholder gamle medlemmer

Kredsen har også oplevet, at online FDF fungerer rigtig godt til at vedligeholde relationen til kredsen for de medlemmer, som er flyttet fra Vind, fx i forbindelse med studie eller arbejde.

- Vores seniorer og andre medlemmer, som ikke kan komme til de ugentlige møder, har nu fået et fast onlinemøde, hvor de samles og laver sjove opgaver, får snakket på kryds og tværs og vedligeholdt deres relation til kredsen. Det har givet os en rigtig god mulighed for at holde kontakten til dem, som vi ikke havde tænkt over før.

Majbrits råd til andre kredse er: Spring ud i det! Grib muligheden og hav det sjovt med det! I facebookgruppen ’FDF – Leder til Leder’ er der masser af inspiration at hente.