Opstartsweekend i FDF Frederiks var succes

FDF Frederiks har byttet den klassiske sæsonstart ud med enopstartsweekend. Og allerede nu stiger medlemstallet.

25. Aug 2015
Mai Christensen

Både nye og gamle medlemmer deltog i weekendens 24-timers lejr hos FDF Frederiks.

FOTO: FDF Frederiks.

Når tiden nærmer sig starten af august og den klassiske indbydelse til sæsonopstart skal sendes ud, står den ikke bare på nogle få timers aktiviteter hos FDF Frederiks. Her holdt man i weekenden, for andet år i træk, en 24-timers opstartslejr for at begynde sæsonen med manér, og succesen var til at tage og føle på. Mange nye ansigter havde nemlig fundet vejen til kredshuset Knuden i det midtjyske.

Brian Albreksen, der til daglig er leder for kredsens væbnere, er heller ikke i tvivl. Opstartsweekenden er ubetinget en succes, der giver fællesskab og som er med til at ryste både nye og gamle medlemmer sammen. Alle er nemlig velkomne, når dørene bliver slået op til sæsonopstart hos FDF Frederiks.

- Nu er det andet år i træk, efter nogle års pause, vi holder opstartslejr. Det plejer altid at være en succes. Et godt eksempel på det er sidste års lejr. Her skyllede det oprindelige program bogstavelig talt væk på grund af skybrud, men selvom det var vådt var stemningen god, fortæller han.   

Medlemstallet stiger

FDF Frederiks har 65 medlemmer fordelt på tumlinge, væbnere, seniorvæbnere, seniorer og ledere. Et medlemstal, der er på vej op ad. Udsigten til en god sæson med mange nye ansigter er derfor lovende, siger Brian Albreksen og forklarer:

- Vi har lige haft vores første møde og nogle gode håndfulde nye var mødt op. Om det er opstartslejrens skyld eller ej, ved jeg ikke, men vi er jo altid glade for nye medlemmer.

Men selvom medlemstallet er stødt stigende, vil Brian Albreksen ikke give opstartslejren hele æren. Han mener, at en kombination af både synlighed og nye måder at gøre tingene er vejen frem.

- Der har lige været Open by Night i byen, hvor vi selvfølgelig deltog som sædvanlig. Vi lavede både paint ball, grillede skumfiduser og uddelte invitationer til vores opstartslejr. Det handler om at være synlig, understreger han. 

Efter at sidste års opstartslejr var ved at sejle væk i regn, var FDF Frederiks i år langt heldigere med vejret.

FOTO: FDF Frederiks.

Soveposer og tøjdyr var selvfølgelig med til 24-timers lejren.

FOTO: FDF Frederiks.