På landsmøde for første gang

At deltage i et landsmøde er en stor oplevelse – ikke mindst, hvis det er første gang, man rækker en stemmeseddel i vejret. Mathias Norden Larsen er én af dem, der var med for første gang til FDF Landsmøde 2014.

11. Oct 2016
Mathilda Rom og Emma Samuelsen

Mathias Norden Larsen fra FDF K 25 Brønshøj deltog i 2014 på landsmødet for første gang. FOTO: Asbjørn Laurberg

Hvordan var det at være med?

FDF Landsmøde 2014 var en rigtig god og spændende oplevelse. På landslejre og andre større arrangementer får man fornemmelsen af, at FDF faktisk er et ret stort forbund. I FDF er vi rigtig gode til at lave FDF sammen, men jeg mener også, det er vigtigt at vi er gode til at tale om FDF sammen. På den måde opstår der fælles fodslag for det arbejde alle er sammen om, og som vi alle så gerne vil lave. Derfor er landsmødet en rigtig vigtig platform for både før, under og efter afholdelse. Landsmødet gav mig også en oplevelse af, hvordan demokratiet i FDF kommer til udtryk på nationalt plan, hvilket var rigtig spændende. 

Hvordan oplevede du det?

Landsmødet er jo som FDFs Christiansborg. Et demokratisk møde, hvor der med stor passion bliver diskuteret de store linjer for, hvor FDF er, og hvor FDF er på vej hen som forbund og som organisation. FDF bliver levende, når der diskuteres og reflekteres over, hvad vi er, kan og hvad der skal fokusere på de næste to år. Det bliver meget synligt, at FDFere er mennesker, der har noget på hjertet. Mange af de FDFere jeg kender laver FDF, fordi det betyder noget for dem, og fordi det frivillige arbejde giver mening for dem. Derfor er det også med stor energi, der bliver deltaget i debatter, diskussioner og afstemninger, om det så er om ’Den lille blå’ eller FDFs kommende ambition.