Kredsledere deler gode erfaringer i podcast

Lyt med, når kredsledere deler ud af egne erfaringer og succeshistorier i podcasten "Samtaler om Kredslederhåndbogen", som har fået nye afsnit.

20. Nov 2020
Mia Fanefjord Hansen

Foto: Christian Kyed

Tre nye episoder ligger klar i FDFs podcast-serie "Samtaler om Kredslederhåndbogen", hvor kredsledere deler ud af egne erfaringer og succeshistorier, når de har sat fokus på konkrete indsatser i kredsen.

I de nye episoder fortæller kredsledere, hvordan de er lykkedes med at skabe forandring i kredsen inden for emnerne rekruttering af ledere, kredsens synlighed og kredsudvikling. Håbet med samtalerne er at inspirere andre kredsledere til at tænke nyt og iværksætte forandringer, hvis det kan gavne kredsen. 

- De gode historier, om hvad andre har gjort, kan tit sætte gang i tankerne og overvejelserne om, hvad vi selv kan gøre i vores kreds. Begejstringen hos en kredsleder, der har arbejdet med et område og er lykkedes, skal gerne smitte af på alle dem, der lytter med, så de får lyst til også at gøre noget nyt, fortæller forbundssekretær i landsdel 3 Anne Kathrine Østerby Muldbjerg.

Samtaler med dybde

Episoderne er indtil videre afspillet over 2000 gange, og hver episode varer mellem 30-45 minutter. Tidligere samtaler i serien har blandt andet handlet om fastholdelse af medlemmer, motivation og ledelse af frivillige, pædagogik, kredsens samarbejdspartnere, lederuddannelse og svære samtaler. De valgte emner udspringer af temaerne i Kredslederhåndbogen, som udkom i 2019.

Selve podcast-formatet er der flere fordele ved, understreger Anne Kathrine Østerby Muldbjerg.

- Der er kun en bestemt mængde plads i en fysisk håndbog – i en podcast må vi snakke lige så meget, vi vil! Det giver mulighed for at folde emnerne meget mere ud. Samtidig kan vi forhåbentlig inspirere endnu flere ledere ved at dele erfaringerne med hinanden i flere formater, siger hun.

Flere episoder på vej

Der er mere i vente til lytteglade ledere. Endnu en episode i serien er allerede optaget, og to nye er på vej. De forventes alle tre udgivet på denne side af jul.

Du kan finde alle episoder i podcast-serien her: