FDF Gug tog Gud med på Pokemon-jagt

Gug Kirke var fyldt, da FDF Gug i samarbejde med kirken afholdte Pokemon-gudstjeneste søndag den 30. oktober. Det er oplagt bruge Pokemon til at forklare kristendommen i børnehøjde, siger præsten.

04. Nov 2016
Daniel Hoffmann Kusk og Mai Christensen

FDF Gugs tumlinge og puslinge havde lavet Pokemon-perleplader og badges i møderne op til gudstjenesten.

FOTO: FDF Gug

Gud og Pokemon behøver ikke at være hinandens modsætninger. Det viste FDF Gug, da kredsen i samarbejde med Gug Kirke afholdte Pokemon-gudstjeneste søndag den 30. oktober. Her kunne både store og små være med, da der efter gudstjenesten blev jagtet Pokemons ved kirketårnet og spist kage, der i dagens anledning var dekoreret som vaske ægte pokeballs.

-Det har været fedt at være med i dag, fordi der var Pokemon-tema. Vi kan godt lide Pokemons, så vi syntes, det var sjovt. Og så smagte kagerne vildt godt, fortæller Nikolai og Kasper, der begge er 10 år.

Sætte billeder på kristendommen

Sognepræst Line Vesterlund var initiativtager til gudstjenesten, der blev afholdt på BUSK-søndagen. Ifølge sognepræsten er netop Pokemon oplagt, når kristendommen skal formidles i børnehøjde.

-Det er oplagt at bruge Pokemons motto ”Gonna catch them all” og kæde det sammen med Jesu ord om, at man skal ud og fortælle om kristendommen til hele verden. Forskellen på Pokemon og kristendommen er, at man i Pokemon fanger nogen, man lærer op, men i kristendommen sætter man folk fri. På den måde kan man knytte nogle billeder op på kristendommen, så det bliver lettere at forstå, fortæller sognepræsten.

At lave gudstjeneste på en anden måde

At lave alternative gudstjenester er langt nyt for hverken præsten eller FDF Gug. Her er man nemlig vant til at samarbejde og tænke i atypiske måder at holde gudstjeneste på.

-Vi har også en tradition her i Gug for at lave gudstjenester med temaer, der rammer noget, der er oppe i tiden lige nu. Nogle gange bruger vi BUSK-oplægget, andre gange gør vi ikke. Vi syntes, at Pokemon kunne være sjovt at lave en gudstjeneste med. Så vi hev fat i FDFerene, og de syntes også, at det kunne være fedt, fortæller Line Vesterlund.

FDF Gugs Puslinge og Tumlinge havde i samarbejde med en kirke- og kulturmedarbejder stablet gudstjenesten og den efterfølgende Pokémon-jagt på benene.

Nikolai og Kapser er i fuld gang med at jagte Pokemons efter en veloverstået gudstjeneste.

FOTO: FDF Gug