”Det er fedt at blæse tingene op i en større skala”

Troels Rasmussen fra FDF Mørkhøj skal for tredje gang være postmandskab på Væbnermesterskabet. Han er fascineret af at kunne lave aktiviteter i en større skala.

28. Apr 2017
Mai Christensen

Troels Rasmussen har gennem en årrække været instruktør på Seniorkursus Vork.

FOTO: Asbjørn Laurberg.

Fuld fart over feltet, leg i lange baner og ikke mindst sjove poster i massevis. Der bliver rigeligt at give sig i kast med, når finalen af Væbnermesterskabet løber af stablen i Kristi Himmelfartsferien i København. Én af dem, der er med til at få de fire legende dage til at fungere, er Troels Rasmussen. FDFeren fra FDF Mørkhøj er for tredje gang postmandskab, og han kan slet ikke vente med endnu en gang at lave aktiviteter i en større skala, end han gør som kreds- og puslingeleder i kredsen.  

- Det er et godt afbræk, og så er det super sjovt at få lov til at lave andre ting – i en større skala. Både i kredsen og på seniorkurserne, siger børnene og de unge, at de glæder sig, så det er jo bare fedt at bidrage til en god oplevelse, siger den 27-årige FDFer, der desuden har været instruktør på Seniorkursus Vork i en årrække.  

Rygsækken fyldt med gode oplevelser

Men det er ikke blot børnene og de unge, der får noget ud af at tage på Væbnermesterskabet. Ifølge Troels Rasmussen er Væbnermesterskabet en unik mulighed for at prøve nye og anderledes aktiviteter.

- Jeg tager nok også lidt afsted for min egen skyld. Her kan man prøve tingene af, og der er ressourcerne til, at man kan blæse tingene op. Der er mange deltagere, der skal gennem aktiviteten over lang tid. Det er ret fascinerende at få 1300-1600 deltagere gennem én post på fire dage, siger han.  

Derfor er Troels Rasmussen heller ikke i tvivl om, at deltagere såvel som ledere får en Kristi Himmelfartsferie spækket med gode oplevelser. Derfor kan man allerede nu begynde at glæde sig, fortæller han.

- Deltagerne kan glæde sig til en Kristi Himmelfartsferie med fart på, nærvær og poster, de ikke har oplevet før. De får også mulighed for at se deres kammerater på en anden måde, fordi de konkurrerer med hinanden i fire dage. Men lederne kommer til at lære hinanden bedre at kende, siger Troels Rasmussen.