Preben Siggaard genudpeget til Børnerådet

FDFs tidligere formand er blevet genudpeget til at være en del af Børnerådet. Preben Siggaard ser frem til fortsat at bidrage til, at børnenes stemme kommer frem og bliver hørt.

20. Dec 2018
Mai Christensen

Preben Siggaard var formand for FDF fra 2002 til 2012.

FOTO: Christian Nesgaard

-De unge er utroligt pressede i dag med stress og psykisk sygdom til følge. Vi lovgiver om, at børn helt ned til 10-årsalderen kan låses inde ved dom, mange etnisk unge føler ikke, at de bliver anerkendt som danskere mere - uagtet at de er født og opvokset her, flere og flere børn lever i fattigdom, og mange børn oplever at familier bliver smadret ved skilsmisser. Alt det gør, at der er brug for, at børnenes stemme kommer frem og bliver hørt. Det er Børnerådets vigtigste opgave, og det glæder jeg mig til at blive en del af.

Sådan lyder det fra FDFs tidligere formand, Preben Siggaard, der er blevet genudpeget til at være en del af Børnerådet. Han er tidligere blevet udpeget til perioden 2016 til 2018, og glæder sig nu til at forsætte arbejdet fra 2019 til 2021.

Børnenes stemme

Børnerådet er et statsligt råd, der skal sikre børn og unges rettigheder. Det er rådets opgave at tale børns sag og sætte aktuelle spørgsmål om børn og unges liv til debat. Børnerådet er politisk uafhængigt og består, foruden Preben Siggaard, af én formand og fem medlemmer.

-Børnene i Danmark har brug for en stærk stemme, og det får de fortsat med det her Børneråd i ryggen. Organisationerne har indstillet nogle fremragende kandidater, og vi har udvalgt medlemmerne, så de afspejler en stor forskellighed, både fagligt og menneskeligt, siger Børne- og socialminister, Mai Mercado.

Mette With Hagensen, tidligere formand for Børn og Forældre, overtager formandsposten fra tidligere chefpolitiinspektør, Per Larsen.