REJSEN UD af barndomskredsen

Kan man tillade sig at være den skrappe leder allerede første aften? Det var ét af de spørgsmål, Julie Birch Brusberg stillede sig selv, da hun skiftede kreds. Læs artiklen fra FDF LEDEREN.

09. Mar 2020
Emilie Sunekær

Mange FDFere når til et tidspunkt i deres liv, hvor de bliver nødt til at flytte fra den kreds de er vokset op i. Det kan være af flere årsager, man kan være flyttet pga. uddannelse, fået et nyt arbejde langt væk, have et ønske om at starte på en frisk eller måske opleve at ens barndomskreds er forsvundet. Men lige meget hvad årsagen er, så er al begyndelse svær, også selvom FDF er FDF både i Nordjylland og på Sydfyn. I tre artikler fokuserer vi på tre unge leders oplevelse af at rejse ud fra barndomskredsen.

Kan man tillade sig at være den skrappe leder allerede første aften?

Efter at Julie Birch Brusbjerg havde været i hendes barndomskreds, Stadil-Vedersø, i ca. 10 år, havde hun prøvet det meste. Hun havde været tumling, pilt, væbner, seniorvæbner, senior og leder i en og samme kreds. Hun troede faktisk, at hun havde prøvet det hele i FDF.

Men efter et halvt år i udlandet kom hun hjem og manglede en ny kreds og nye udfordringer. Til hendes held manglede kredsen FDF Hvide Sande en leder, hun tvivlede ikke et sekund og tog til første møde aften 3 dage senere.

Det er i dag et år siden. Et år, Julie Birch Brusbjerg fortæller, har været fuld af nye måder at være FDFer på. For at komme ind som ny leder, på kun 19 år, midt i en sæson, er ikke let. Kan man godt allerede på første aften tillade sig at være “Den skrappe leder” når børnene ikke høre efter? Dette, var et af Julie Birch Brusbjergs dilemmaer, men hun snakkede med sine medledere om det, og de sagde hun bare skulle gå til den!

Og det gjorde Julie Birch Brusbjerg så. Hun kom med nye ideer til møder og hjalp med at holde ro ved lejrbålet. Det blev værdsat! Og snart tilbød de en anden ny leder og Julie deres eget hold i den nye sæson, fordi de værdsatte dem og syntes de gjorde det godt. De to unge ledere har i dag SeniorMos, hvor de mødes en gang om måned i weekenden, med deres seniorer og laver sjove aktiviteter.

Julie Birch Brusbjerg fortæller, at selvom det kan være hårdt at skulle forlade den trygge kreds, så har det for hende været en oplevelse, som hun sent vil glemme.