REJSEN UD af barndomskredsen

Jeg har besluttet at blive hængende! Det er Sofie Olsen kommet frem til, efter hun tog springet og skiftede kreds. Læs artiklen fra FDF LEDEREN.

12. Apr 2020
Emilie Sunekær

Mange FDFere når til et punkt i deres liv, hvor de må flytte fra den kreds, de er vokset op i. Årsagerne kan være flere - fx uddannelse, nyt arbejde langt væk, et ønske om at starte på en frisk eller måske fordi barndomskredsen er forsvundet. Uanset hvad årsagen er, er al begyndelse svær, også selvom FDF er FDF både i Nordjylland og på Sydfyn. I tre artikler i FDF LEDEREN følger vi tre unge lederes oplevelse af at rejse ud fra barndomskredsen.

Jeg har besluttet at blive hængende

Sommeren 2019 var en fantastisk tid for Sofie Olsen; alting var bare faldet i hak. Hun var kommet ind på drømmestudiet og var klar til at flytte hjemmefra – kort sagt, klar til at skabe et nyt liv. Men det var først efter, at Sofie Olsen var kommet ind til byen, at det gik op for hende, at hun endnu ikke havde fundet ud af, hvor hun skulle lave FDF.

Sofie Olsen fortæller, at hun blev kontaktet af flere bekendte i Aarhus, som spurgte, om hun havde fundet en kreds, og om hun ikke havde lyst til at komme og være med i deres kredse.

- Det var rigtig rart at blive kontaktet på den måde, men jeg havde jo heller ikke lyst til bare at vælge ”den første, den bedste”, da det gerne skulle være et sted, jeg kunne blive hængende størstedelen af min studietid.

Det endte med, at Sofie Olsen i august besluttede sig for at starte i FDF Hasle-Åbyhøj, som lå lige rundt om hjørnet fra der, hvor hun først boede, give den en chance, og så revurdere situationen, når hun alligevel skulle flytte midt i oktober. For der var jo ingen garanti for, at det var den rigtige kreds for Sofie Olsen.

I dag står Sofie Olsen dog i den situation, at hun helt fra starten har følt sig velkommen i kredsen og langsomt begynder at føle sig hjemme der. Hun fortæller, at hun faktisk er blevet så glad for arbejdet, at hun har besluttet at blive hængende.